Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül tarafından karşılanıp uğurlandılar.

ÜNLÜ ŞAİR –YAZARLAR ÇORUM’DA AĞIRLANDI

 

7 Ağustos 2010 tarihinde Alaca’da düzenlenen bir şiir şöleni için buyuran ünlü şairler ve yıllardır Alaca’da yazılarıyla, şiirleriyle sanatın, şiirin daha ileri ufuklara kanatlanması için çalışan, yazan, konuşan Alacalı şairleri 8 Ağustos 2010 tarihinde medeniyetlerin beşiği güzel ilimizde ağırlayan Çorum Belediyemiz bir kere daha sanatın, edebiyatın, dostluğun, emeğin ve erdemin yanında olduğunu gösterdi.

İl dışından Edebiyat Defteri Com sahibi, usta şair Habip Dağ, ömrünü ve gönlünü şiire adamış Secaattin Öztürk, kadirbilir insan, şair Ozan İlo, şiirin günümüzdeki ustalarından Makberî, enerji ve heyecan kaynağı, usta şaire Emine Güner, sempatik tavırların, anlamlı tespitlerin ve güzel şiirlerin adı Lütfiye Bulhaz Sevinç, sanatın, şiirin samimi ve dinamik sesi Oktay Zerrin, ciddi, kararlı ve ağırbaşlı olduğu kadar şiir tekniğine de vakıf iyi insan, iyi dost, iyi şair Halit Yıldırım, ömrünü ve gönlünü şiire vakfeyleymiş Ahmet Sargın Beyefendinin yanı sıra Alacalıların ve şiir severlerin çok yakından tanıdığı gayretli, dürüst ve fedakâr insan, usta şair Durdu Şahin Beyefendinin de hazır bulunduğu yürek kahramanları Pazar günü saat 11.00 sularında Çorum Belediye Binasında buluştular.

Çorum’un yılmak, yorulmak bilmeyen, kültür denince, sanat denince adeta kanatlanan Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Zeki Gül Beyefendi tarafından kendilerine tahsis edilen bir araçla şehir gezisine başlayan söz ustaları Çorum’u fevkalade güzel ve bir o kadar da gelişmiş bulduklarını dile getirdiler.

Saat 13, 15’e kadar Çorum Müzesini, Çorum’un tarihi Ulu Camisini, içerisinde mana ve gönül erlerinin, Hakk ve halk dostlarının türbelerinin bulunduğu Hıdırlık alanını, Piri Baba Çamlığını ve Çorum Saat Kulesi civarını gezen her biri birbirinden kıymetli şairler, kendilerine araç tahsis eyleyip Çorum’u gönüllerine göre gezme fırsatı tanıyan, gezi boyunca sürekli şair ve yazar Durdu Şahin ile irtibat halinde kalıp bu ziyaretin misafir şairlerimiz tarafından en güzel bir şekilde gerçekleşmesi için elinden gelen gayreti esirgemeyen Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Zeki Gül Beyefendinin ilgi ve alakasının asla unutulmayacağını özellikle dile getirdiler.

Gezinin hemen akabinde takriben 13.15 de Çorum Belediyesinin kendileri için Cevher Resteurantta hazırladığı ziyafette buluşan ve Sayın Zeki Gül Beyefendinin de bizzat katıldığı Çorum’un ve Türkiye’nin meselelerinin de konuşulduğu ziyafet boyunca güzel dostluklara kapı aralandı. Usta şairler sordu usta politikacı cevapladı. Şu kısa sayılabilecek dönemlerinde Çorum’da gerçekleştirdikleri hizmetleri ağır ağır, herkesin anlayacağı bir şekilde anlattı. Kültür hizmetlerinden, yol, su, çevre temizliği ve ağaçlandırma hizmetlerine, oradan spor, engelli çocuklar ve eğitime katkılarına ve oradan Çorum’u yerli ve yabancılara tanıtmaya yönelik toplantı, konferans ve festivallere kadar her konuya değindi.

Şairlerin gerçek anlamda damak zevkini de tattıkları bu ziyafet sonrasında içerisinde Çorumun meşhur leblebisinin olduğu paketlerle Çorum Belediyesi Kültür Müdürlüğünce yayınlanan çeşitli eserlerin de bulunduğu hediye paketlerini de şairlere sunan Sayın Zeki Gül beraberindeki şair ve yazarlarla Belediye Binasına geçerek Pazar günü olmasına rağmen belediyede işinin başında bulunan Çorum Belediye Başkanı Sayın muzaffer Külcü Beyefendi ile şairlerimizi buluşturup orada da çeşitli güzelliklerin yaşanmasına vesile oldu.

Çorum’un genç, dinç, çalışkan, kültüre, sanata, hizmete sevdalı Belediye Başkanı Sayın muzaffer Külcü Beyefendi ile Çorum’un meselelerini, Çorum’daki müspet gelişmeleri konuşan şairler Sayın Başkanın konulara vukufiyeti karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler. Çorum’un güzelliğini, son yıllarda gösterdiği gelişmeleri, Başkan ve Başkan Yardımcısının kendilerine gösterdikleri bu sıcak ilgi ve alakayı memnuniyetle dillendirdiler. Çorum konusunda kendilerine de bir görev düşerse seve seve yerine getireceklerini söylediler.

Çorum Belediyesinde Belediye Başkanı Sayın Muzaffer Külcü Bey tarafından ayakta karşılanan ve en samimi bir şekilde ağırlanan, çeşitli meseleler hakkında fikir ve görüş teatisinde bulunan şairler buradan Çorum Belediyesi’ne ait Çorum Buharaevler'deki İnci Park'’a geçtiler. Yeşilliği ile insanı etkileyen, cıvıl insan kaynayan, görsel güzellikleriyle bakanları mest eyleyen parkta bir müddet çay, meşrubat içip, dondurma yiyerek dinlenen, Oktay Zerrin Bey tarafından yürekte ve yüreklice söylenen Türk sanat Müziği parçalarıyla dillenen  şairler son derece memnun ve mutlu bir şekilde Sayın Zeki Gül Bey tarafından saygıyla, sevgiyle Alaca’ya uğurlandılar.

 

Konu ile ilgili görüşlerini öğrenme fırsatı bulduğumuz Alaca Şiir Şölenini Alaca Belediyesi ve Seviye Dergisi adına organize eden Şair-Yazar Durdu Şahin, şair misafirlerimizi Çorum’da en güzel bir şekilde ağırlayan Çorum Belediye Başkanımız Sayın Muzaffer Külcü ve Belediye Başkan Yardımcımız Sayın Zeki Gül Bey’e sonsuz teşekkürlerini iletti.

Kültürü, sanatı, hizmeti birinci derecede önemseyen Çorum Belediye Başkanı Sayın Muzaffer külcü Bey ile, Belediye Başkan Yardımcısı dürüst ve gayretli insan, hizmet adamı Sayın Zeki Gül Beye selam olsun.

Sağ olsunlar, var olsunlar.

 

 

Onur ZORLU

( Ünlü Şair –yazarlar Çorum’da Ağırlandı başlıklı yazı Durdu ŞAHİN tarafından 13.08.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.