Makale / Toplumsal Makaleler

Eklenme Tarihi : 5/6/2024
Okunma Sayısı : 69
Yorum Sayısı : 1
Mayısın Ikıbın Yırmidördü Miladıyla Bop Paragraf 2

 

Bak simdi bak bak baaaak…!

Nitekim, bilekis, bu yüzden, bütün bunlarla beraber, hic olmazsa, megerse, hic yoksa, hic süphesiz, epeyce, kesinlikle, henüz, sanki ve ancaaaaak, bak simdi bak ve git gör ki..

Ancak fazlasi oldugunda sanat edebiyat ilim kanun görgü ilke kural usul kaide ahlak inanc itibar güvenlik saglik mutluluk nasibinden pay ders ve hisse alarak isletip calistirabiliyor insan, yoksaa ve degilseeee, efesle elemle aciyla öfkeyle nefretle kinle cileyle sabretmekten cinnetin cehennemini kudurup azmaktan baska hic imkani variyeti mümkünü bulunmayan aclik… `FIRIN DUVARI YIKIYOR ´ maalesefki maalesef.

Hele ki VAROLUSUN en temel topragini zeminlenen sosyal ve siyasal celiskilerin ekonomik ve kültürel hayatiligini de üstüne ekleyip koyuncaaa, ortalik iyyce kizgin kiyametler körükleyen calkanti ve catismalara gebelesip rahminde biriktirdigi bütün ölümcüllerle  dilin aklin vicdanin kanun ve hukuk yoluyla üstesinden gelemedigi cözümsüzlüge, terkedildigi ihmal ve ihanetlerin sonucunu siddetli gecimsizlik dogurarak insaniyla hesaplasiyor hayat ve sokak.

 Ihmal ve ihanet rahminde dogurdugu sonuclarin neticesinde  DENiZ FENERI veya KOMBASSAN gibilerin uluslararasi yagma yikim merkezleriyle birlikte kurgulayip örgütledigi ve tüm zamanlarin en büyük yolsuzluguna, yoksulluguna ve yokluklarina rakipsiz muhalefetsiz hükmedecegi kütükten yazili garantili,  AKEPE ortaya cikiveriyor mesela.

 Kilicdaroglu, iktidara uygun muhalif profiliyle türlü hale ve ataklarin BOP ESBASKANLIGINA yedek figüranlik ettiriliyor mesela…

Mesela Borc bataginda debelenirken, `ITIBARDAN ISRAF ESIRGENMEZ mantikli sinirsiz sorgusuz lüks tüketim keyfiyet gürühunun hic bir onur itibar ihtiyati gütmeksizin sürükleyip götürdügü sosyal siyasal kültürel ve toplumsal ucurum…

Tolumsal Irade diye diye gerek iktidar gerek mahsus muhalefeten bop ortakligindan iktidar, esasta toplum iradesini daima saf disi birakmayi birbirinden hikmetlenip ögrenerek toplumu ebediyyen dislayip baskilayan  BUYRULMUS YAGMA YIKIMLAR görevlendirilmisliginin talan vurgun soygun her tezgah karsiliginda SATISA GETIRDIKLERI oraniyla portre milat sürec vade ve profil sahipleri olduklarini; ve kapali kapilar ardinda ANAYASAYA UYMAYANLARLA ANAYASA görüsürken neyin dümenini cevirdiklerini, ortak BOP bünyesinde isbirlikcilik ortam kiraligi faaliyeti gösteren MEDYA MAGAZiN kalemsörlerinden baska kim ne biliyordu ki….!

O esnada…redkitsiz DALTONDULAR…kasaba köy toprak su hava mal mülk ganimetine hurra kurra zerrro zivanalardan zurra…!

Paralel yan ve yedek güzergahta - sakincali aksak pasif sinsi ikiyüzlü  ama bop talimatli buyruga tabi ÖZEL sovalyeligin - kendine `düzelt buralari ` sorumlulugu yükleyen TOPLUMSAL IRADEYI askiya alip görevlendirilenlerden ÖZGÜR ÖZEL…tipki BOP ESBASKANLIGININ madalyonlu cüppeli secilmisligin en uygununa aferinlestirildigi gibi, AVRUPA-AMERiKALAR turlayip cirit atarken `dün Almanya`daydim adamlar ikiyüz elli yuroluk ashgeri ücretlilige eror veriyorlar, tanimiyorlar bile ` derken elbetteki yalan söylüyordu. Cünkü Yuro Kazanip Yuro harcanan Avrupa`da en düsük kuru üc odalik kira binbesyüz ikibin yurodan basliyordu. …ordaki ucu ucuna geinemeyen ve ucu acik hayat pahalisi sefaletle burdakini yapan yönetenlerin hepsi ayni patron tanrilarin küresel -yerel ortak cikar yamyamlariydi….

Böylelikle Mayi ikibinyirmidört itibariyla  Bop Paragrafinda…

Iktidariyla yedegiyle Bop, DISARDAN BUYRULAN bölünme parcalanma SÜR SALTANATINI daim kilacak görüsmeleri -dörtyüz milyar dolar kacak paranin geri getirilmesinden  tut ki milyon maasli israf güruhunun etraflandigi saray giderlerinin dakkada on binlerce askeri veya emekli ücretlinin tüm sefalet nafakasini yiyip bitirdigi issizlik yokluk yoksullugu mübah ve mesru gördügü kendine göre muhalif yontma formatinda …büyük bir tantanayla görüsüp bulusmalarin hemen ardindan DEM araya esas dosyayi güncelledi. Hizbul Mehepe ayni hizaya el pence divan durdu. …

 Ve….her noktadan iflasin ekonomik kismindaki Simsek`leri üstüne alarak kapi kapi Itibardan Israf Esirgenmez sür saltanatina dis merkezlerden özel mühür memuriyetlendirilmislerle döviz dilenip aranilirken…

Uluslararasi kredi derecelendirme kurumu( Forbies) Türkiye`nin notunu aninda olup bitenlerin aferincisi olarak olumlulayip POZiTiFSIN mührüyle damgaladigini ilan beyan etti.

Neydi onurlu güvenli mutlu egitimli bilincli aydin ilerici ürete dayanisan istikrarli durumu dengesi saglam ve güvenilir HAYAT…kendine ayirabilecek kadar kisiligi kimligi günü gündemi imkani yarini kaynagi ve dünyasi olabilen doymus kanmis  ruh ve beden zenginligiydi.

 Bildiginiz tanidiginiz kadariylasina yok mudur…? Demek ki siz de yoktunuz..!

 

Seyfi Karaca…………Mayis / 24

( Mayısın Ikıbın Yırmidördü Miladıyla Bop Paragraf 2 başlıklı yazı Yeldegirmeni tarafından 5/6/2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.