(YIL: 23 NİSAN 2320) 


Mars'ın kızıl toprakları, 23 Nisan gecesi renk renk ışıklarla süslenmişti. Mars'taki Türk Kolonisi, yıllardır geleneksel olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkuyla kutluyordu. Bu gece, Mars'ın yüzlerce kilometre ötesinde, dünyadan binlerce ışık yılı uzaklıkta, Türk çocukları Atatürk'ün izinde yürüyorlardı.

Koloninin ana meydanında, dev bir Türk bayrağı dalgalanıyordu. Çocuklar, renkli kıyafetler içinde, bayram için özenle hazırlanmışlardı. Mars'ın soğuk ve çorak topraklarına rağmen, 23 Nisan coşkusu, koloninin her köşesine yayılmıştı.

Aylin, Mars'ta doğup büyümüş genç bir Türk kızıydı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan'ı büyük bir heyecanla bekliyordu. Koloninin ana meydanında, diğer çocuklarla birlikte dans ederken, içindeki sevinç ve gurur bir kat daha artıyordu. 

Atatürk'ün resmi, koloninin ana binasının en görünür yerine asılmıştı. Aylin, her sabah olduğu gibi bugün de Atatürk'ün resmine saygı duruşunda bulundu. Onun, Türk milletine armağan ettiği bu özel günde, Mars'ta da Atatürk sevgisiyle dolup taşıyorlardı.

Kutlamalar, gece boyunca devam etti. Şiirler okundu, şarkılar söylendi, oyunlar oynandı. Mars'ın soğuk ve sessiz atmosferinde, Türk çocuklarının sesleri coşkuyla yankılandı. Aylin, Mars'ın kızıl topraklarında, Atatürk'ün izinde yürümenin gururunu yaşarken, aynı zamanda Türkiye'yi ve Atatürk'ü hiçbir zaman unutmadıklarını hissediyordu.

Gecenin ilerleyen saatlerinde, Aylin yıldızları izlemek için koloninin dışına çıktı. Mars'ın kızıl toprakları altında, milyonlarca yıldız parlıyordu. Aylin, gökyüzündeki yıldızlara bakarken, içinden bir ses duydu. 

"Çocuklar, sizler Türk milletinin geleceğisiniz. Geleceği inşa edecek olan sizlersiniz. Hiçbir zaman umudu ve geleceği kaybetmeyin. Türkiye'nin ve insanlığın geleceği sizin ellerinizde." 

Aylin, gökyüzünden gelen bu sesin, Atatürk'ün sesi olduğunu hissetti. O gece, Mars'ın kızıl toprakları altında, Türk çocuklarına armağan edilen 23 Nisan coşkusu, umutla ve gururla yaşanıyordu. Türkiye'nin bayramı, artık sadece dünyada değil, Mars'ta da kutlanıyordu.
( Kırmızı Topraklar Marsta 23 Nisan Coşkusu başlıklı yazı zzz tarafından 23.04.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.