Hatırlatma
Hatırlatma

28 Nisan Pazar günü İzmir Kitap Fuarında kitaplarımı imzalayacağım. İzmir'de yaşayan ve vakti müsait olan dostları bekliyoruz.

Kitap nefes gibi tefekkür her dem,
Okumak irfandır, yaşamak erdem.

Dünyayı güzelleştirenler hakikati dert edenlerdir. Kalemin dile kalbe ve vicdanlara sirayet etmediği toplumlar çöker.

Ne söylesem beyhude, diyemeyiz. Sahici haykırışlar, çırpınışlar gerek. Kavgası kaygısı yorgunluğu insan kalabilme ve m/izansızlıkla mücadele olmalı her irfanlı kalemin.

Etrafımızdaki birçok insan akrabalar dâhil, sevgi ve dostluğunu kişinin îman itikat takvasına değil, ahlâk ve edebine değil, takım parti bölge ırk ve benzer mensubiyetlerinden dolayı sevmeye başladı son yıllarda maalesef.

Ahlâk yoksa secde seni gayya vadisi'nin dehşet çukuruna terk eder. Araştırmadan önyargılar zihinsel hastalık, dehşetli sorumsuzluk ve kahredici ahlak çöküşleri t/üretildi.

Serde ahlâk yoksa ibadet sahte,
Akledip görmemek ihânet ahte.

Kalbi olanın hıçkırığı, hıçkırığı olanın sükûtu ve sükûtu olanın irfanı olur. İrfân aklettirir, tevazu yüceltir. Mısralarım ahlâkı öteleyenlere, şöhretin çirkin karanlığına koşanlara buğz, ferasetini diri tutanlara gülümsemedir. Şiir edebi bir ruhtur ve soylu ruhlar ölmez; şuur tebessümlerini haysiyetli öfkelerle ebediyet derdi olanlara yer yer hatırlatır. Hikmet ve hakikate iyiye doğruya tercüman, muamelatı bozuklara acı bir tebessüm, ahvalin malumatıdır.

Yalanın para ettiği günümüzde, hadiselere duyarsız kalmak musibet olarak yeterlidir. Kavimleri helak eden hayasızlıkların tümünün yaşandığı günleri yaşıyoruz. Utanma duygusunu kaybedenlere, rezaleti fazilet diye pazarlayanlarla karşı verilen savaşın adıdır kitaplar vesselam. [Micingirt]
( Hatırlatma başlıklı yazı ÖE.Micingirt tarafından 26.03.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.