Çınar Yaprakları

ÇINAR YAPRAKLARI


Hani hayâl kuramayanlar hiçbir şey kuramazlar ya, o hesap insan da olacaksa bir baltaya sap, öncelikle mutena bir hayal kurmalı değil mi! Sahi niçin bir “hayal kurma yarışması” yapılmıyor hiç bu dünyada? Ya da, var da biz mi bilmiyoruz onu da bilmiyorum doğrusu hayalime öyle geldi de.

Her ne kadar dağ başlarında hayal etsem de upuzun çınarları, genellikle şehrin tam göbeğinde çıkmıştır önüme; yaslanmak da zaten kısmet olmadı. Yine de en çok özlem duyduğum şeylerden biridir çınar yaprakları. Şöyle bir hayal ediyorum da bin yıllık bir koca çınar, el gibi dilimli dilimli yaprakları, geniş gövdesi ve yaygın dalları, dallarının altından geçen serin ve geniş yolları, huzurlu ve mutlu yolcuları! Çınar yaprakları özlenmez mi hiç!

Martıları simit yemeye alıştırmış bir milletin evlatları olarak kurduğumuz ve kuracağımız bütün hayırlı hayallerin gerçekleşmesi için Yüce Rabbe dua etmek en büyük şahsi sorumluluklarımızdandır diye düşünüyorum ve herkesi aynı düşünceye davet ediyorum, davetiyeler okuduğunuz yazının satır aralarında gizli de değildir aslında birazcık hayal etseniz görebilir veya en azından tasavvur ederek gerçeklerin idrakine ulaşabilirsiniz.

Değerli okuyucularım, sizleri de aynı veya benzer metotlarla hayal kurmaya ve kurulmuş hayallere kâr zarar ortaklığı esasına dayalı olarak ortaklar edinmeye davet ediyorum. Tercihim çınar yapraklarıdır. Hayal haneleriniz daima etkili misafirlerle dolup taşsın efendim. Saygıyla.

 

Murat Kahraman Murâdî

12.03.2024/İst.

( Çınar Yaprakları başlıklı yazı Murat Kahraman tarafından 14.03.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.