Öğretmenin Günlükleri 12.06.13 Çarşamba





Y Günlükleri 12.06.13




12.06.13 ÇARŞAMBA

Bu gün pikniğe gideceğiz ailece. Öğrenciler gitmişler. Yağmur yağdı sabah ama bu yaz yağmuru geçti gitti. Şimdi hava açıldı. Yerler ıslaktır ama olsun. Hava güzel gezeriz belki, şelaleye gideriz inşallah. Çok merak ediyorum. Mehmet beyi aradım, "Okula uğramasam" dedim, "İlgili müdür muavinine söyle" dedi. Aradım meşgul. Adam karne basıyor tabi meşgul olacak. Sınıf öğretmenliğim yok

Kahvaltımızı yaptık diyetisyeni dinleyerek TV den. Hakikaten etkisi oldu. Yediklerimizi saydık. Bir yumurta az peynir ve biraz zeytin. Bir dilim ekmek.

Bu sıra kendimi şişman görüyorum bu ara. Herhâlde öyleyim. Siluetimi gördüm aynada. Sanki hiç görmemiş gibi daha önce. Kaç kez rejim yaptım olmadı. Bir yıl yürüdüm sürekli, okul dönüşü, olmadı. Her defasında verdiğim kiloları bir sebeple geri aldım. Şimdi tekrar yoğunlaşmak istiyorum ama bilmem başarabilecek miyim?

Tansiyonum düşüyor. Ne yapacağım bu tansiyonla ben. Ölümüm bundan olacak. "Tuzlu ye" diyor doktor. Çevremdekiler de çok bilmiş gibi "Kullanma" diyor. Su içmek de bayağı iyi geliyor. Limonata da iyi geliyor. Hadi bakalım limonatayı nerede bulacağız. Akşam Bayram beye yaptığım ilacı gönderdim. Onun da derdi yüksek tansiyondan. O ilacı kendime yapmıştım ama içemedim. Damar açıcı ilaç diyorlar ona. Tarifini arkadaşımdan almışlar. Furkan geldi, "Kahve içelim" dedim. "Misafirim var" dedi. "Bir başka sefere" dedim.

Alternatif tıp merkezi açayım diyorum. Eşim "izin alabilir misin?" diyor. "Kim izin alıyor ki" diyorum. Adam dün bir bu gün iki meşhur oluyor, parayı vuruyor. Ben yıllardır ilgileniyorum. Fisebilillah yapıyorum kıymeti olmuyor. Bedelini ödemeyenler değerini bilmiyor.

Bu gün elektriği kontrole gelecekler. Sedaş özel değil sanki devletçi yönetimden daha aymaz. Burnundan kıl aldırmıyor çalışanlar. Evin elektriğini kesmeye gelmişler bir de. 15 gün geciktir, hiç uyarmadan geliyor, kesme açma parası almak için yarışıyor, vatandaşı inim inim inletiyorlar. Bu ne zulüm. Hem de hükümete yönelik husumeti tahrik ediyor ayrıca özelleştirmelerle düşman kandırıyorlar.

Doğalgaz şirketi vatandaşı memnun etmekte iyi bir örnek. Hem de Fransız şirketi. Demek ki iyi örnek de var. Acaba Sedaş’ın sahibi Koç sirketler grubunun özel bir tavrı mı bu. Hükümete muhalif politikasını burada da mı uyguluyor. Aynı gezi parkı olaylarındaki desteği gibi.

Nevzat Bey’le görüştük köyde. Abim bahçesine davet etti onu dut yemeğe. Beni tanıştırdı kaçıncı kez. "Fen Lisesi öğretmeni" dedi. "Ben oraya 4 kez geldim" dedi. Ben "3 kez gördüm sizi görüştük."

Kıyafetim bozuktu. İnşaatımda çalışıyordum. Ona açıklama da yapmak aklıma gelmedi. O yaptıklarını anlatıyor. Edebiyatın, Tarihin öneminden bahsetti. Tarih kitabı okuduğunu söyledi. "Edebiyat hayattır" dedim. "Ben Fenciyim" dedi "edebiyatın önemini şimdi anlıyorum."." Sayın başkan , benim İzmit şiirim var. "Bana ulaştırın" dedi. "Özel kalemime bırakın." " Beni bulmazsınız" diyor, "öğleye kadar yokum". "Bulabilirseniz bir kahvemi içersini"z diyor. "Bizim saatçi ali efendi konağında edebiyat faaliyetlerimiz var" dedi "niye katılmıyorsunuz."." Yorgun oluyorum , malum yaşlandık."diyorum.

Bu şiiri Ankara da öğretmen iken yazdım. Hasanoğlan Öğretmen lisesi. Yıl 1995,öğrencim Karamürselli Pınar'ın bulunduğu sınıfta kompozisyon yazdırıyorum. Pınar en önde. Vatan hasreti sarıyor beni. Tayinimin 4.yılı. Daha ne kadar kalacağım belli değil. Sekiz yıllık mecburi hizmetim var bu 1. Bölgede. Daha 4 bölge var ,hepsi 20 yıl yapıyor. İzmit te 1. Bölge. Vatan ufuklarda gözükmüyor. Böyle bir ortamda yazıldı.

Ahmet Kemal
Kayıt Tarihi : 13.6.2013 1
( Öğretmenin Günlükleri 12.06.13 Çarşamba başlıklı yazı EDİP GÜL tarafından 11/30/2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.