Vehbiye Öztürkatalay Yersel, 21 Aralık 1937 yılında Mardin’de doğdu. Babası merhum Mustafa Bey, annesi merhume İffet Hanımefendinin, dokuz evladından dördüncüsüdür.
İlkokulu Mardin Dumlupınar İlkokulunda ve Gazipaşa Merkez İlkokulunda, orta okulu da yine Mardin de bitirdikten sonra Devlet Parasız Yatılı Okulu sınavlarına girdi. Sınav sonucu üç yıl sonunda öğretmen Konya Kız İlk öğretmen Okulunu kazandı ve okulundan mezun oldu. 1956-1957 Yılları arasında Mardin-Derik ilçesi Merkez İlkokulunda stajyer öğretmen olarak çalıştı. 1981 yılına kadar 25 yıl boyunca Mardin merkezinde çeşitli okullarda çalıştı. Bu dönem içinde ilkokulda verdiği derslere ek olarak, ortaokullarda matematik ve fen bilgisi dersleri, yetişkinlere açılan kurslarda okuma yazma dersleri verdi. Bir dönem müdür yardımcılığı yaptı.
Atatürk’ün doğumunun 100. yılı olan 1981’de Mardin ilini temsilen yılın öğretmeni seçildi. Aynı yıl emekli oldu ve İzmir’e yerleşti.1995 yılında Önlisansı bitirerek yeniden öğretmenliğe başladı. İzmir İli, Konak ilçesine bağlı Limontepe ilköğretim okulunda bir yıl çalıştı ve 1996 yılında ikinci kez emekli oldu.
1964 yılında kendisi gibi öğretmen olan eşi, Adnan Yersel ile evlendi. Bu evliliğinden olan beş çocuğunun ikisi erkek, üçü kızdır. Erkeklerden büyüğü Maden Yüksek Mühendisi, küçüğü Bilgisayar Mühendisi, büyük kızı Elektrik elektronik Mühendisi, ortanca kızı Bilgisayar Mühendisi, küçük kızı İşletme Fakültesi mezunudur. Çocuklarından ikisi ABD’de çalışmaktadır.
Emeklilikten sonra, şiirler ile duygularını ifade etmeye başladı. Emeklilik döneminde başlayan bu tutku, sonunda 0nu bu okuyacağınız şiir kitabını oluşturacak boyuta getirdi.
( Özgeçmişim başlıklı yazı vehbiye-yers tarafından 27.04.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu