İlişkilerde İçsel Tatmin!

 

 

İlişkilerde içsel tatmin ve doyum için tutunacak bir bağ arıyorum bir bağ bularak bağlanamıyorum, ilişkiler çıkara o kadar meyilli ki bu meyil’in önüne set çekecek bir şeyler dayanmıyor anında yıkılıyor, bir dayanak bularak beraberce dayanarak ayakta duralım diyorum, dayanakların hepsi kırılıyor! Güneş tepemizde yakıyor hiç olmazsa şuraya bir ağaç dikelim yarınlarda büyür gölgesinde serinler birileri diyoruz, önüne gelen ağaç kesiyor sonrasında ben kesmedim diyor sırıtarak pişkin pişkin! Bari bu gönül içinde yaslanacak gölgesinde duracağımız bir ağaç dikelim gönül bahçemize diyoruz ona da çıkara meyilli olduğumuzdan vaktimiz yok sonra dikeriz diyerek unutuyor kavruluyoruz! Duygu ve düşüncelerimize ne oldu dağa kaçtı, dağa ne oldu suya düştü, suya ne oldu inek içti inek ne oldu kestik yedik bitirdik!

 

Kendimizi tanımak için eksikliklerimiz var bari bunu fark ederiz diyorum lakin bunun yerine karşımızdakinin eksikliği ile alay ederek kendimizi hadsizliğimizi görmüyoruz! Her zaman birbirimize ihtiyaç duyarız diyorum lakin bu ihtiyacı gereksiz insanların aç gözlülerin yardımı ile giderirken ıstırap çekerek yok oluyoruz. Bir formül arıyorum ilişkileri düz yola çıkarmak için alttan alıyorum paşamsın diyorum adam hakikaten kendini paşa sanarak beni yanında kovuyor!

 

Diğer farklı alanlarımızın hepsi işgal edilmiş ilişkilerimiz sıfır noktasında donmuş, gelin bunu kaldıralım diyorum, hayır diyor bu farklılığın yansıması diyor! Ulan ne yansıması yanıyoruz cayır cayır haberimiz yok! Hakikaten bir güzel yansıma olsa çok sevineceğim lakin sevinmek şöyle dursun tüm sevinçlerimizi nefret kin çıkar ilişkisi ile değiştirdiler ki, duygusuz ve hissiz kaldık. Dedim tek başına yolculuk yapayım, lakin yollarda işgal edilmiş ya bizimle dediğimiz gibi yol alır yola çıkarsın ya da sesini kısar evinde oturursun dediler! Dedim ilişkilerimizin temeline bakayım, aman Allah’ım! Ne temel kalmış ne kolon hepsi yıkılmış altında kalmışız da haberimiz yok! Bu temeli kim ne zaman yıktı kimsenin de haberi yok! Haydi, bazılarımızda birine bağlanma sorunu vardır bağlanamaz, ya diğer kalan milyonlarca insanda’da’mı aynı korku var? Bağlanınca esir kalmıyorsun bu ilişkiler temelinde eğri temeli düzelterek yolumuza devam edeceğiz bu kadar yani. Bazen de diyorum ki karakterimiz kraker değil ki yiyelim bitirelim, lazım geldiğinde gösterelim karakterimizi acıktık ise alalım bakkaldan bir kraker yiyelim yani! Yok, efendim ben karakterimi herkese göstermem benim ki bana özeldir, karakter öylesine ucuz mu ki herkese göstereyim diyenler çıkar mı çıkar belli ki bundan dolayı karakterlerimizi saklıyoruz!

 

Davranışımız diyorum diyor ki benim anlayışım,senin anlayışın sana göre, bize göre değil o zaman diyor benden uzak durun zaten diyorum birbirimize uzağız beni bağlamaz diyor kendi düşende ağlamaz derken ağladığının farkında hiç değil!!

 

Figür diyorum, bende görüntü yok, yontma işini de gizli yaparım aşikârı sevmem, hani diyorum sana özgün bir biçim veya çizim, o dediğin diyor benim içim, herkese kapalıdır, ben kendim açar kendim kapatırım kişiye özeldir diyor ve gidiyor! Diyorum hey baksana içim diyorsun az içinin kapısını penceresini aç havasız kalmış bak boğuluyorsun havasızlıktan haberin yok. Hadi, be diyor sana öyle geliyor iki üç adım attıktan sonra yıkılıyor kalıyor. Ambulans çağırıyorum tüm oksijen tüpleri bittiği anda hastaneye kaldırıyoruz. Ayıkınca bana ne oldu diyor,diyorum ki ebeninki oldu,yok hadi canım diyor ben kendimce yürüyorum içimdeki kendimle,yoksa sen mi beni yolumdan alı koydun da beni böylesine hasta ettin? De haydi buyurun cenaze yokken cenaze namazına! Az düşün diyorum, sana ne diyor seni ne ilgilendirir çekip gitmek istiyorum içimdeki ben içimle beraber izin vermiyor. Karşımdaki bir robot olsa anlayacağım gerçi robottan ne farkımız var ki merhamet insanlığımız yok olduktan sonra? Bunlar içimdeki temsillerle yansımadır acımızın yansıması ıstırabın feryadı desem de anlayan çıkar belki bir gün bir yerde.

 

Diyorum ki ey kendini bilmezler nedir bu dönüştürme? Zaten insana dönmüşüz bu dünyaya gelmişiz ölümle yeniden dönüşerek sonsuz âleme gideceğiz, musluğa conta yerine elektrik düğmesi takarak elektrik fişine dönüştürmek mümkün mü? Hayır diyor! Öyle ise yaptığınız nedir? Bizim fikrimizce öpüştürme ulan diyorum bu gece yatakta olur, ne yatağı diyor bizim ki alenen kışkırtma diyor, suratına okkalı bir tokat atıyorum oh çok şükür başımın ağrısı geçti diyor!

 

Mehmet Aluç

Not: İlişki koçu falan değilim,hayatı kendisi için değil hepimiz için yaşamaya çalışan birisiyim yanlış anlaşılmasın.


( İlişkilerde İçsel Tatmin başlıklı yazı kul mehmet tarafından 12.08.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.