Anadolu mutfağı,Osmanlı mutfağı,İtalyan mutfağı,Fransız mutfağı,Çin mutfağı ve Meksika  mutfağı başta olmak üzere her ülkenin mutfak  kültürü,hepsinin ayrı ayrı özellikleri,sosları,çorbaları,dekorları,tatları,baharatları vardır, mutfak ki kültürlerin kılcal damarlarıdır.

Hizmet sektöründe çalışıyoruz ve bizim  işimiz aslında başkalarına hizmetçi olmak değil, ekmeğimize hizmetçi  olmak.Eski Türk sinemalarında  zengin kimseler evine hizmetçi çağırırdı ve o kadın ise genellikle makyajsız, gariban,süssüz,sade ve başında yazması olan  Anadolu kızları olurdu masum ve utangaç.

Özellikle Türk misafirler tatile geldiklerinde  oteldeki tüm çalışanları  hizmetçi gözüyle görürler."Beyefendi,hanımefendi,efendim,bey,"diye hitap  ettiğinizde öyle bir havaya girerler ki...Sanki  bir tek onlar  var  otelde,tecrübelerimden edindiğim bilgiler şudur:
*Her şeyin en iyisini   isterler.
*Herkesin sadece kendilerine hizmet etmesini isterler.
*Bahşişi zor verirler, verirlerse de burnunuzdan getirirler.
*Kolay kolay ikna olmazlar,akıllarında hep otele ödedikleri para vardır.
*Sabırsızdırlar,memmun olmazlar   ya yemeklerden ya odadan  ya havuzlardan  ya da aktivitelerin azlığından şikayetleri mutlaka vardır.
*Ucuz tatil ancak kaliteli  hizmet anlayışı onları egoist yapmıştır ve "her şey dahil" sloganını çok severler.

Bir usta var,arasıra:
-Ben bu işin sonuna geldim,diyor.
-Usta,dedik,bunca dünya mutfağı var hepsine hakim misin?
-Hayır,dedi  istifayı yazdığın zaman bu işin sonuna gelmiş oluyorsun.
( İşin Sonu başlıklı yazı berberce tarafından 7/5/2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.