1 Kolektif Alan 43

Yine kolektif alanlı yapılar, özneler bileşimli birliğin kolektif birim zaman gücü nedenle adeta iniş aşağı durumla yükten hafiflerler. Ayrıca hafiflemek; sinerjin bir hız kazanmak, sinerjin bir gayret kazanmak, sinerjin bir şevk kazanmak olup, kolektif alanlar kolaylık ve zorluğun alan yönleri olması nedenle çift yönlü bir alan karakterlidirler.


Görüldüğü gibi kolektif yapılar özneler gibi, yardımlaşma gibi, dayanışma gibi, iş bölüşümü gibi birçok parçalı alanların bileşimleriyle, unsur saldırlar.


Kolektif bir yapının etkileştiği fiziki bir alan ortamı vardır. Yine kolektif bir yapı fiziksel alan taşıyıcılı modülasyonlarla özne ve özneler nedenlidirler. Ortak sağlatmalı paydaşlık ilişkileri kolektif yapıların temel ve öznel çevrim eksenidirler. Doğanın kendisi gibi evrenin dokusunda gelmekle kolektif alanlar da enerji nedenlidirler. Kolektif alanlar paydaşlık durumlusu enerji akışını ve enerji üretimini kesikli, sürekli ve düzenli hale getirirler.


Kolektif yapı içinde kısmi bir dış çevre vardır. Yine kolektif alan içinde hayata değin nesnel ve öznel bir yapısallardan kaynaklı parça etkilerin, etkileşimleri bulunur. Örneğin; çevredeki sıcaklık, soğukluk, yağış gibi çevre sel olgu ve olaylar fiziki alan etkileri iken; yine kolektif alan içindeki düzenli iletime ilişkilerle; paylaşan, yardımlaşan, dayanışan iş bölüşümü de yapının öznel alan etkisiydiler.


Kişiler üzerinde dışardan sağlaması gereken günlük ve zorunlu belirmeler vardır. Bunlar vücut lokasyonu içinde (özel bağıntısı içinde-yerellik içinde) bin bir kılığa bürünen enerji akışlı, enerji çevrimli, enerji dönüşümleriydi. Enerji dönüşümleri kendisini çağıran kendisini tekrarlayan evrensel dokulu süreçlerdi. İşlerlik ilkesi yazıma bkz.


Evrensel dokuya dek bu tür analog ve analoji benzerliklerin lokal özelleşmesi içinde kişinin duygu, duyum ve kaygıları vardır. Giderilmesi gereken bu tür kaygılar kolektif alanın parçalı belirmeleri içinde parçalı durumların etkinliğidirler.  


Kaygılar; sıralı belirmeler olabileceği gibi karmaşık ya da değişken, öncelikli davranışlar da olabilirler. Soğuk olmayan, yağışlı olmayan bir gün de güvende olmanın kaygısı biraz geri plana düşer. Bu durumda örneğin açlığın giderilmesi, açlığı bastırılması duyumlu bir kaygı ileri çıkmakla bir öncelik alabilir.


Ya da kuşların bile şakımayı kesmesiyle aniden sessizliğin oluştuğu bir ortam, özne için dikkat çekici bir uyarılmadır. Yani kişi için sessizlik durumu güvenlik kaygısıdır. Eşleyişle güvenlik kaygısı da organizmanın bencil duyumla kendisini tekrarlayan, kendi korunum yasası içindedir. Bunlar kaygılardaki sıralı veya karmaşıkça belirmekle değişkenli olabilen kaygıların belirme biçimleridirler.


Öznenin günlük yaşamı içinde gözlem ve deneyleri sonucunda edindiği izlenimlere göre sessizlik özne için hiç de hayra alamet olmayan tehdit bir dış durum uyaranıdır. Öznenin hayali içinde bu sessizlik etrafta av için gizlenmiş tehdit bir yırtıcının varlığına yorumlamasıyla, öznenin güvende olma kaygısı öne çıkabilir. 


( Kolektif Alan 43 başlıklı yazı Uraz Bayram tarafından 9.05.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.