1 Günlerden Deprem Ayazi Körkiyamet Zemheri 3
Günlerden Deprem Ayazi Körkiyamet Zemheri 3

Yasamsal döngünün ayristirma ve kurtuplastirmalar üzerinden SERBEST PIYASA müsteriliginin iradesiz yetkisiz kilan piyasa kosullarina ve carsi Pazar tüketimine göre ayar edilip sahsi keyfiyete özendirildigi; tikir tikir isleyen yagma yikimlarin AFAD MI yoksa HALUK LEVENT mi sorusunu güncelleyen kiyamet ortami yönlendirip yöneten cevrim carkiyla ; maalesef derinligi ve boyutu tüm insanligin yikintilar altinda kaldigi kadar sarsici, ezici, üzücü ve büyük fay hattinda sanciyip depresiyor toplum. Elbette ki bir taraftan aglayacak sanciyacak kivranacak depresecek acinin yikimin ve kederin dokunan yerlerini; bir taraftan da yarali ve sag kalan hallerini sarmalayip saracak simdilik ortaliklarda dökün sacin harap viran hayat.

Fakat…
Hic bir kutuplasmaya özellesmis ( Haluk Levent veya Afad kapismasi dahil) bozguna yer mahal vermeden Devlet otoritesi var ya...hep orda dügümleniyor bütün hassasiyetiyle varsa eger siginilacak ve güvenilecek en saglam yurdun ve güvencenin orasi oldugu. Yoksa hep aynisini tekrar eden kisir döngüde hem her felaketin yenisini dogurdugu ve pansuman nitelikli iylesmelerin uzuuuunca zaman aldigi korunaksiz kimsesizlige terkeder birakir hayat dünya ve insanlik kendini. Kalbimiz aklimiz bütün bu acilarin oldugu yasadigi yerde kivranip durmakta iste …. Umuyor ve diliyoruz ki yasanilan tüm felaketlerden toplumu ve insanlig önceleyen akil fikir care ilim bilim yol yordamlar cikarilmis olsun.

 

 

Yasadigi hayati ve yurtlanip yuvalandigi evi barki dünyasi acik hava hapisanesi ve toplu enkaz intihari mezarligina dönenlerin her türlü aklina fikrine algisina iradesine ilgisine inancina kimligine kisiligine duygusuna düsüncesine  aliskanliklarina ve özentilerine hükmederek sorgusuz sualsiz kendilerini ilahlastiran yetkiyle yönetenler ; bütün yagma yikim ganimet gösteris düskünü hükümranliklarini doyurup beslemeye dair dayanikli saglam ve kaynagi tükenmez kalicilikla kurgulayip yapilandirarak diledikleri keyfiyete kurumsallastirmak icin iki.. üc ..bilemedin dört bes  esasli sac ayagina ihtiyaclari vardir.

 

Birincisi …: Donundaki kemeri dahi gevsetse üstün zeka kurnazligini insan güldürmede herkesi kirip gecirdigine inandigi magazin soytariliginin kimildayan sahne kenarinda dahi bulunmaktan kendine essiz benzersiz söhret payi yahut popüler kültür soytariligi ve  ahmakligi cikarmaktan nasiplenmeyi tükettigi bagimliliklarin en basina koyan dilde ulasimda egitimde ve iletisimde herkesi birbirine benzeten ( akilda fikirde vicdanda sorumlulukta hic bir ortak paylasimi olmaksizin kendine dahi tahammülü olmayacak kadar yilmis bezmis bikmis kopmus uzaklasmis paramparcaliligi tükettikce gerilime bunalima siddete gecimsizlige mutsuzluga azip sapitan ) korkunc toplumsal fay kiriklariyla cürüme kokusma arabesklesme ve yozlasma cehaleti.

 

Ikincisi ….: Herkesi birbirine karsi vardan yoktan soyut gündemli yapay algili sebeplerle ayristiran ezen üzen bozan dislayan horlayan lanetleyen ve düsmanlastiran kin nefret ayrisma ve kutuplastirma cinnet müesseseciligi. Bu sayede niyetinde odaklandigi bütün yagma yikim talan vurgun soygun ve sömürülerini ebedi keyfiyet sultasiyla sür daim kilmak icin aslinda kendinde olan ve baskacasi da hic olmayan gün boyu icindeki depolanmis birikmis bütün irinli iltihapli kusnuk birikintilerini herkese ve her yere kuru gürültü salgin salyalari halinde bagirip cagirarak; sucunu cürümünü sicilini ve sabikasini örtbas etmeye dönük her yere kolayca kiskirttigi kendine bagimli güdümlü sabit oynak veya seyyar bütün itaatli ve kullanisli kalabaliklari diledigi catismalarin kulu kölesi niyetine yönlendirip harcayarak kendinde mevcut bütün meziyetsizligi kahir küfür lanet hakaret her yol ve yöntemlerle ayristirdigi rakiplesmeye etiketleyip yaftalama bildik tanidik  bayat numarasidir.

 

Ücüncüsü…: : Devetin toplumun ve ülkenin bütün kaynak kurum birim imkan ve zenginliklerine her kanunsuz hukuksuz kacak carpik secim yapilanma ve  yolsuzlugu gecerli yasal mesru  mübah görerek cöküp cullandigi sorgusuz yargisiz üstün ve imtiyazli sür saltanatli sayesinde herseyi kendine baglayip bütün saglikli duyarli bilgili onurlu adaletli vicdanli sorumlu refleksleri ve iletisim damarlarini banka borsa mafya medya tefeci soyguncu vurguncu haydut ve haramiliginin soygun talan rant ve zorbalik intiyacina göre ayarlayip düzenleyen toplumsal kayitsiz ilgisizligi birbirinden özenip imrenen fiyakaya cakaya güce gösterise ikiyüzlülüge kendi degerlerinden vazgecen ve buyurup yönlendiren yagma yikim ilahlarinin dürtü bagimliligina, kullanisli kul köle beklentilerine  ve tanrisal emir vakiliklerine göre dilden bozularak kendine yalnizlasan ve yabancilasan sonsuz ve sürekli DEPREMSEL ENKAZ halidir.

Sonucsa hergün sevgisiz gecimsiz soguk yilgin yorgun bitik siddet yagma yikim sarmalinda günden güne derinlik ve genislik büyütüp yüklenip  artirarak bir baska beterine bindirdikce bindiren; ve en zayif dayaniksiz kirilgan yerinden sürekli yikici öldürücü artcilariyla kedere aciya endiseye korkuya caresizlige zavalliliga kimsesizlige feryada figana davetiye cikaran;  felaketleriyle yasamaya alismis kaniksamis ganimet menfaat eksenindeki kurulmus ve kurgulanmis projelerin hükmedip yönettigi Bop vesikali talan tarumar ve cinnet.

 

Seyfi Karaca………….Subat / 23

( Günlerden Deprem Ayazi Körkiyamet Zemheri 3 başlıklı yazı Yeldegirmeni tarafından 15.02.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.