Bir Şiirim Ve Derinlemesine Bir Analiz Ve Çırpınış 

 

Oturup başında gecelerce beklediğim bilgisayarın 

Başımı yastığa koymuş gelecek mesajını beklerken

Uykum geldi gelecek bir mesajın nedense gelmiyor

Yoksa benden öncemi uyudun bana mesaj çekmeden

GİRİŞ

Ben bu halimle oturmuş gecenin karanlığında lambaları yakmadan, bilgisayarın ışığında odamı senden gelecek iyi geceler tatlım mesajınla gönlümü aydınlatmanın telaşında beklerken, sen benden önce uyuyarak gönlümü karanlıklar içinde bıraktın. İşte bu aşkın yan etkileri ve yansımaları ister istemek uymak zorundasın.

ANA BABA KONU

Ana konu aşığın sevgilisinden beklediği mesajın gelmemesinden sonraki ruh hali, çözülmez halden hale girmesiyle beklentisine cevap bulamasındaki çırpınış anlaşılmaktadır. Ana konu belli olduktan sonra baba konu haliyle, hayal kırıklığı şeklinde yansıyacaktır. Bulunduğu ruh ortamında çiçekler güneşler açacakken açmadan güneşler doğmadan nanayı aldıktan sonra babasına koştuğu sezinlenmektedir.

GÖZLEMSEL AÇIDAN

Gözlemsel ve sezgisel anlamda beklentisine olumlu yanıt alamayan aşığın ruh hali bu açıdan gözlemleniyor.

GELİŞME İLERLEME DURUMU

Şiirden anlaşılacağı üzere gelişme ve ilerleme henüz mevcut değildir, buna dair bir kıpırdanma yoktur.

DÜŞÜNCE

Şiirde âşık beklenti içinde iken sevgilisinin bu beklentiden habersiz horul horul yatarak önemsemediği belirgin bir şekilde gözlemleniyor. Bunu anlamak için müneccim olmaya da gerek yok.

OLAY MAHALİ VUKU BULDUĞU AN

Olayın vuku bulduğu an, şiirden anlaşılacağı ve uykunun içinde geçtiğinden anlaşılacağı üzere gece yarısına vakit var, ya da geçmiş bir an, yatmadan az önceki aşığın beklenti içindeki ruh hali.

DUYGU TEMASI

Duygular tavan yapsa da bekleyen âşıkta sevgilisinden bundan bir eser olmadığını göstergesidir uykuya yatarak. Sancılar içinde bekleyen aşığın, çırpınışları duvarlara çarparak yansısa da, bu yansıma yarından sonra görüle bilinir.

OLAYIN YANSITTIĞI GÖRÜNTÜ

Şu anda uydu sinyal gücü zayıf o nedenle bir görüntü alınmaktadır.

OLAYIN BOYUTU

Olayın boyutu derin olsa da, bu yarın o derinliğe birkaç öpücükle kapatılma ihtimali yüksektir. İlk hareketi mesaj çekmeyen sevgiliden gelecek olursa, bu kesindir aradaki çukurlar mesafeler kapatılır sorunda ortadan kalkar.

ANLAM SONUÇ AÇISINDAN BOYUTU

Anlam açısından duygu yüklü olsa da şiir, bildiğiniz gibi şiir beklentilere cevap verendir. Sonuç açısından boyutunu karşılıklı anlayışla yoluna koyulacağından kuşkum yoktur, umarım adımlar bu yönde atılmasından yanayım, vesselam.

Mehmet Aluç


( Bir Şiirim... başlıklı yazı kul mehmet tarafından 11.12.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.