10*06*15

Yarına ertelendi mezuniyet. Bu gün birkaç öğrenci gelmiş. Akıllı tahtalar açılmıyor. Anahtarlarımız virüslü. Onlar da cep telefonlarını açıyorlar video izliyorlar. Ben Safahat’ı okumaya çabalıyorum. Safahat’ı bu denli tekrar tekrar okuduğumu anımsamıyorum hiçbir zaman.
Çanakkale Destanı’nın yazmayı sürdürmeye çabalıyorum ama başaramıyorum. Aşk şiiri damarım da kurudu O’nu görmeyeli. Denemeler yazmaya çalışıyorum ama eski şevkim yok. Hilye-i Hakani’yi çeviriyorum.
Kitaplarımı hazırlamam gerekecek. Ama vakit bulamıyorum. Artık kitap çıkarın Hocam diyor öğrencilerim. Bu istekleri zamanın geldiğine yorumluyorum. Öğrenciler okuldan kaçmak için duvarlardan, camlardan atlıyorlar.
Sanal dünyanın gerçek dünyayı tehdit ettiğini görüyorum. Edebiyat ve sanatın da sanal aleme kaydığını görüyorum. Sanatın sanal dünyaya kayması yakın bir gelecekte tamamlanacak. Ama yine de ben kitaplarımı basılı görme isteğinden kendimi alamıyorum.
Kitap okuma hızımı artırmak istiyor kültürel faaliyetlerimi sanal alemde karşılama alışkanlığı edinemiyorum bir türlü. Yine kitaba para ödüyorum. Yine evimdeki kitaplığı büyütmeye devam ediyorum.
Zarifoğlu üzerine ikinci özel sayı bu aldığım. Yıllar önce Mavera özel sayısını bir arkadaşımda bulmuş, ona büyük bir hırsla el koymuştum. Bu malın gerçek sahibi benim diye. Parasını ödemediğim halde. Bu serden en iyi ben yararlanabilirim düşüncesi beni bu gayrete sürüklemişti. Behçet Necatigil’n ikinci şiir kitabını bulduğum dost kitaplığından almış, cebri bir davranışla adeta ona el koymuştum.
Eğitim Üzerine Yazılar, Ailem ve Ben, Aşk Kitabı 1 ve 2, Ey Kutlu Peygamber, Hilye çevirisi, Çanakkale Destanı, Resimli İslam Tarihi kitapları tamam. Bazıları değilse bile yarılanmış. Allah nasip ederse onları kanlı canlı hale getireceğim.
Hece dergisi yayını Özel sayıyı henüz okumaya başlayamadım. Yazı karakterleri de oldukça ufak. Günlük iki gazete okuyorum. Birinin harfleri çok küçük birinin çok büyük. Ortasını bulamıyorlar nedense.

Ahmet Kemal
( Arkadya Günlükleri 10*06*15 başlıklı yazı EDİP GÜL tarafından 21.10.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.