Enerji birikebilir, toplanır, çıkarılır olduğu içindir ki kolektif yasalar ve kolektif birim zamanın değişe bilirliği vardı. Kolektif bilinç bu akışlar üzerine bindiriş edilen manaydı.

Avcı toplayıcı emek zaman bu bindirişler nedenle hem birbiri üzerine transfer değişimiyle; birikebilir, harcanır (çıkarılır) ve toplanır bir kolektif emek (enerji) oluyordu.

İşte sömürü de bu birikebilir, toplanır, çıkarılır enerji transferleri üzerine bencil iştahı modüle (bindiriş) ediyordu. Sömürünün olabilmesi için birikebilir bir kolektif emekle, bencil bir kişi ruhunun olması ve bencilliğin kendisini enerji dönüşüm yasaları üzerine bindiriş etmesi gerekir.

Hayat ta olgu ve olaylar evreninin içindeydi. Hayat, içinde olduğu parçalı yeryüzü sürecine tıpkı volkan gibi, deprem gibi, yağışlar gibi ısı farkı gibi vs. türde başka bir değiştirici, başka dönüştürücü oluyordu.

Düşünün bir yer ve göğü emrine verilmeyen bir insanın salt yeryüzüne enerji bağlanışı içinde olması demek, “insanın eşrefi mahlûk olmasına halel getirecekti”.  

Ve hayat olaylar evrenine bambaşka katkılar verecekti. İşte açlık diye küçümsen bilgi, hayat için böylesi bir var oluşa, çok çok önemdir.

Açlığın tekrar tekrar enerji sağlayıcı tekrar tekrar enerji dönüşmesine yol açması; yine açlığın hayat üzerinde bir beliriş biçimi olmasıyladır.

Yani açlık belirendi. Duygusal tutumdu. Duygusal tutumları içindeki açlık, bizlerin enerjiyi transfer etme biçimimizdi.

Var oluşumuzu yönelten eylemleri sürdürmesi nedenle açlık, kolektif alan gibi en temel “alan açıcı eylemlerin" söylemidir. Açlık kendisinin giderilmesine, kendi yönelimiyle; kendi üzerine gerçekleşen etkiydi.

Açlığın giderme sonrasında vücut içinde bir dizi kimyasal tepkimeler olması nedeniyle tepkimeler, enerji transferlerine neden olacaktı.

Açlık; canlılığın veya hayatın içindedir. Açlık enerji düzenine, enerji transferlerine yol açan referansa bağlamdır. Açlık kendi hayatınızı idame ettirmenin, hayatta kalmanın en temel korunum yasasıdır.

Bu bağlamıyla açlık veya beslenme veya bencillik; köleci eylem alanı içinde dil sel gizlemeli söylenişiyle nafakadır. Rızktır. Özneler dünyası içinde ise bencilce korunan yasadır. Açlık, enerji temini yapılması için vücudun dışa doğru yönelim belirtecidir. İşte açlık, bu yasayı belirten “iletime” denk düşer.

Açlık enerji sağlamaya yönelmedir. Açlık belireni hayatta kalmamızın dürtüsüdür. Açlık hayatın enerjiye duyumu olmakla, duyum sal eylem yönelimi ve eylemin yönelim etkisiyle olgusal bir akıştır.
( İttifaklar Birer Referans Noktasıydılar 72 başlıklı yazı Uraz Bayram tarafından 20.10.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.