Böylece mülkten yoksun olan kişinin kaybolan iradesi içinde her yönle El 'e çıkan yeni kaderci yollar yapılmıştı. Hem de her tarafla El 'e çıkan yeni yol içindeki insanın eline bir iradeyi cüzi türü bir ruh bağlılığı verilmekle El ‘e çıkacak yeni yollar da bulunacaktı.

Böylece insanın üretim gücünden ileri gelen iradesi bilerek, deprem gibi doğal güçlere indirgenip eşitlenmekle; insan iradesine yani üreten gücüne de yabancılaştırılmıştı.

Hâlbuki ki insan da az çok ayı gibi, maymun gibi vücut yetisiyle ziraat ve maden işletmeye uygun gelişmeci bir vücudun benzeri anatomik yapısıylaydı.

İnsan diğer mahlûkatla benzeşen anatomik yapısı içine, totem alanlı bir kolektif iletime faktörünü katmadan; kolektif bir gücü katmadan; kolektif kapasiteyi katmadan; kolektif hafızayı katmadan; kolektif aklı ve kolektif bilinci katmadan; ne insan olabilirdi. Ne üretim yapabilirdi. Ne de yaptığı üretimi kalıcı olurdu. Ne de üreten ilişkileri ziraat ve madenciliğe götürebilirdi.

Görmezden gelinen ve üzerine oyunlar oynanıp ta gizlenen gerçekler hep kolektifi oluşumlardı. Kolektif olan her şey gizlenen, görülmezden gelinendi. Her şey kolektif kapasite sahipliği üzerine oynanıyordu. Uzaya bile bu kolektif kapasiteyle gidiyorken, “uzaya El 'in dilemesiyle çıktığımız, özellikle vurgulanacaktı”.

El toplumun gelişme kapasitesine göre “yeri göğü insanın emrine verdim” diyecekti. Hangi insanın? Bir kere uzaya çıkan Ali, Ayşe gibi tekil insan değildi. İnsanlıktı. Veya “kolektif kapasiteli insandı”.

İkinci olaraktan da uzaya çıkacak olmakla yeryüzü hizmetine verilen insanlar Neandertaller mi? Homo habilis mi? Homo erectus mu? Homo sapiensler mi? Veya hemcinsler gibi birçok insanımsı tür olan hominoidler mi? Yoksa “üretir kapasiteye sahip kolektif insan mı?”

Yeryüzü size değil, "yasalara" boyun eğiyordu! Siz de öyle. Saniyede 11,3 km hıza çıkmadan yani yer çekimi yasalarını uyan kuralı aşmadan yeryüzünü terk edemiyordunuz.

Kuraklıkta, çevredeki hastalık telefinde bulamadığınız rızklar nedenle sizi kıran yeryüzü gibi uzay da hiç bir nimetini size rızk diye sunmuyordu.

Uzaya çıkmakla kalmıyordunuz. Ve hiç bir şey size uygun değildi ve sizin için ortaya konmamıştı. Uzaydaki ışınlardan, ölümcül soğuklardan, basınçsız ortamdan, meteor ve partiküllerden vs. kendinizi korumakla uzayın yasalarına uymak zorundaydınız.

Bu yasal olgular nedenle de sömürü vardı. Sömürü yasa değildi. Yasayı bencilliğinize göre modüle etmekti. Enerji toplanabilir, çıkarılabilir ve biriktirilebilirdi.

Emek te bir enerjiydi. Emek te enerji yasaları gibi iş olarak, ürün olarak, bilgi, araç gereç teknolojileri iş yeri gibi vs. biriktirilebilir. Toplanabilir ve birbirinden çıkarılabilirdi.

( İttifaklar Birer Referans Noktasıydılar 71 başlıklı yazı Uraz Bayram tarafından 20.10.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.