Şafağa Daha Çok Vakit Varken

 

Kimisi sevmek için kaçarken, düştükleri çukurları gördüm, içinden çıkamaz hale gelirken, Uzatırken elimi görmezden gelenlerin çok olması beni yolumdan alıkoyamaz ki, benim görevim elimi uzatmak Rabbim yardımıyla, tutunan tutunur, tutunmayan çırpınmaya devam eder. Ben kendimi bir şey sananlardan değilim, hakka kul olmayı bazen beceremeyen aciz bir kulum… Yürekleri yüreklerin merkezi bildim sevdim, sevmeyenleri de sevmeye devam ettim ta ki insan hayatına müdahale etmeyene kadar. Bazen sözleri dikenli oldu bazen bakışları, ben mısraları dizdim önüne aşk kokan, uygun görmediler kendilerine sırtını döndüler ben yoluma devam ettim.

 

İstediğim neydi birazcık coşku neşe, mezara girin demedim, gece ay ışığında gökyüzüne bakarak yıldızları izlerken, geceye karanlığa yıldız gibi doğalım dedim, yaşamak bu değil miydi? Yanlış mı biliyordum ki buna gıpta edilerek bakılmadı? Olsun ben gıpta ederek baktım… Zaman zor zaman ahir zaman imtihanımız zor, şafağa daha çok vakit varken, yüreğimin mumunu yakarken geceye işte şafak söktü sayılır, yolum şafağa doğru çıkarken karanlıkları kim takar ki? Yolda yürümeye talep etmeyen olsa da ben taliptim yalnızda olsa lakin Rabbim hep benimleyken nasıl yalnız olabilirdim ki bin kere şükürler olsun.


Duygu ve hislerim aşkla harmanlanırken Rabbime şükür aşkla sevmeyi nasip etmişken, dilaltındaki acı sözler nasıl yaralasın yıkılmaz yüreğimi Rabbimle aşkla yürürken? Dik yokuşlar nedir ki çıkmayı seçen aşkla seven Rabbi ile olan için? Bağdaş kursa da az acılar dert ve kederler, bunları gönderen Rabbimin arkasında devası varken kim takar ki aklına koluna? İnsanlarla konuşurken pek cüretkâr olmasam da dilim döndüğünce anlatırım zorlamam… Yazmak madem görevim oldu yazarım Rabbim yardımıyla, bazen hayatta ters mantıkla yaşayanların umutsuz manasız sözleriyle yaşadığına şahit olsam da onu değiştiremesem de dualarım onların deva bulması içindir, vesselam.

Mehmet Aluç


( Şafağa Daha Çok Vakit Varken başlıklı yazı kul mehmet tarafından 12.09.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.