1 Şiirlerle Şiir / Kafiye Durak Aşkı



İyi İnsan




Alır   sözü    yo/n/tar  +  eder    s/an/a   arz
Gönlü   olur  ka/n/tar  +  vermez   c/an/a   d/arz
Mesafeyi    t/ar/tar  +  yapmaz   f/an/a   t/arz
Vatana da   /ar/tar  +  yatmaz   y/an/a   f/arz




V/ar/dır   her   /el/inde  +   onbir   m/arif/et
Y/ar/dır   dil   t/el/inde  +  tek ki   t/arif/   et
S/ar/dır   kem   s/el/inde  +  duy ki   z/arif/   et
H/ar/dır   kış   y/el/inde  +  bil ki   /arif/   et




MCU





Sar ; sevindiren, sevinç veren,
fan ; eş dost,
darz ; eziyet anlamındadır.




Şiirin hece ölçüsü 6+5'dir ve + işareti durakları göstermektedir. Yani + ' nın sol tarafında 6 hece, sağ tarafında 5 hece vardır.

Kafiye genellikle redif ile birlikte mısra sonunda bulunur. Ben bol örnekli ve anlaşılır olsun diye ilk kıtada aynı mısra içinde hem durak öncesi bir hem de sonrasında ikişer kafiye olmak üzere toplam üç kafiye kullandım. İkinci kıtada ise durak öncesi iki, durak sonrası bir olmak üzere yine toplam üç kafiye kullandım. Konumuzu pekiştirmek adına. Değilse mısra içerisinde redif öncesi veya redifsiz tek kafiye kullanmak yeterlidir. Bu örnek sadece kafiye ve durak uyumunu vurgulamak içindir, dikkat ederseniz anlamlar da kısmen es vermektedir.



( Şiirlerle Şiir / Kafiye Durak Aşkı başlıklı yazı MCU :) tarafından 25.07.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.