Her kıtanın birinci ve dördüncü mısrası       a

İkinciyle üçüncü kendi içerisinde       b

Kafiyeyi yakala ilhamın perisinde       b

Yine öğrendik yahu mektep mi  ne burası       a


 

Bilgimiz paylaştıkça güzelleşir arkadaş       c

Yaza yaza alıştım yok ki senden bir farkım       d

Edebiyat evidir şiirsel sohbet barkım       d

Sarmal’ı da belledik, örüşük sanki adaş       c


 

MCU


Yarın da hece, durak, redif ve kafiye konularını yazmaya çalışacağım, bu başlıklarda sitemizde yedi sekiz adet makale ve şiirlerim var.


Hece Şiiri Nasıl Yazılır başlıklı makalem başta olmak üzere toplamda sanırım 50 binin üzerinde okunma sayısı var. Demek ki merak edilmiş ve katkı sağlayacağı düşüncesiyle sayfalarım ziyaret edilmiş. Zaman zaman özelden tek tük yazan arkadaşlar da oluyor. Bazı yazılarımı üçüncü beşinci kez paylaşıyor olabilirim; okumak zorunda kalan arkadaşlarım lütfen kusuruma bakmasınlar.


İşbu çalışma; tarafımdan özgün olarak tamamen amatör uğraşılarla kaleme alınmıştır, akademik bir değeri yoktur, şahsım gibi hece şiirinde yeni olan arkadaşlara katkı sağlayabilir amacıyla bir bilgi paylaşımıdır.

( Şiirlerle Şiir / Kafiye Şeması / Sarmal Kafiye başlıklı yazı MCU :) tarafından 24.07.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.