1 Bir Helikopter Kazası
  Tarih 25 Mart 2009
  Daha dün gibi..Bir helikopter kazası..Kaybolan bir siyasetçi..Her kanalda aynı haber..
   Birden içimin cayır cayır yandığını hissettim. Halbuki kendisini hiç tanımam,siyasi yönüyle de ilgilenmem.Ama o kadar çok üzüldüm ki sanki yakın akrabam kaybolmuş gibi geldi. Bir mümin vefat ettiginde yer gök ağlarmıs..Adeta yerin göğün hüznü beni çepeçevre kuşatmıştı..70 bin kelime i tevhid okumaya karar verdim.Hayatta kalırsa kurtuluşu için dua etmek mefta olursa da ruhuna hediye etmek için.Bir hadis i şerifte 70 bin kelime i tevhit okuyan kişi cennetteki makamını görmeden ölmez buyuruluyordu..Çok etkilemişti bu hadis i serif beni..
     Hâl-i hayâtında yetmiş bin aded "Kelime-i Tevhîd" okuyan kimse, bu âlemden îmân ile göçer yani nefsini cehennem ateşinden kurtarır... Bir ölünün rûhuna Allah rızâsı için yetmiş bin "Kelime-i Tevhîd" okunur ve bağışlanırsa, o kimse azâba müstehak olsa bile, yetmiş bin "Kelime-i Tevhîd" hürmetine azâbı ref' edilir...Yine bu yazı da başka bir yerde okumuştum..
     Başladım okumaya.Bir yandan takip ediyorum ne olacak diye bir yandan tesbihimi çekiyorum belki faydam olur diye.Mümin bir insan sonuçta.Bugün ona yarın bana..Din kardeşi için yapılan duanın çok makbul bir dua olduğu şuuruyla çekmeye başladım..7000 olduğu gün dışardan eve dönüyordum elimde bir iki poşet pazar malzemesiyle.Poşetin içinde marul maydonoz nane vs var.
    Eve gidecekken birden kararımı değiştirip kardeşimin eltisinin bebeğini görmeye gittim.Eve girdim bebeğimizi sevdim namaz vakti geçmeden abdestimi aldım namaza durdum..Namaz kılarken birden sanki iğne battı ayak parmağıma.Birşey gördüm gibi geldi bana..Birden havaya zıplamışım o refleksle.Selam verdim. Bir baktım yerde kırk ayak gibi bir böcek..Saklanmaya çalışıyor seccadenin ayaklığının altına.Hemen çağırdım ev sahibini.Başıma toplandılar.Bebeğin dedesi Şükrü amca böceği kavanoza koydu, "hadi kızım acile gidiyoruz"dedi.O kadar hassas bir insan ki bir arı sokmasıyla bile çocuklarını acile götürürmüş. Gerek yok desem de dinlemedi.
    Acile gittik.Doktor şöyle bir baktı "bu çıyan" dedi.Ayağıma baktı kuş gözü kadar bir morarma.İyi ki gelmişsiniz zehirlenmeye başlamışsınız dedi..Ben şoktayım tabi..İğne vurdular.Gitmeseydik acile Muhsin Yazıcıoğluyla aynı dönemde mefta olacakmışım resmen.Meğer kendi kurtuluşum için okuyormuşum kelime i tevhidi.Meğer ölüm beni de yokluyormuş. 
   Hastaneden döndük teşekkür ettim Şükrü amcaya ve eşine eve geldim inanamıyorum başıma gelene.Nerden geldi bu çıyan?Öyle ki gittiğim evin her yerinde böcek tableti koymuş ev sahibi..Bir böcek yok evde.Muhtemelen elimdeki pazar poşetiyle katil çıyan gelmiş ve pusuya yatmış.Çok şükür ki verilmiş sadakam varmış.Ne kadar şükretsem az.Ölüm ne kadar yakın!
   Yıllar geçti aradan.Eylul 2018 bir pazar günü.. Eşim ve çocuklarımla birlikte dışarı çıktık.Geç vakitte döndük eve.Kapıda aldık acı haberi.Şükrü amcam vefat etmiş.Ağzım açık kaldı elimle kapattım ağzımı."İnna lillâhi ve inna ileyhi râciun"diye diye cenaze evine gittik.Bir yandan ağlıyorum bir yandan Şükrü amcanın eşine sarılıyorum.Daha dün seni andık o olayı hatırlayıp konuştuk dedi eşi.Baktım gözünün içine Birgül ablamın ve dedim ki Şükrü amcam bende Kelime i tevhit okuduğum bir zamanda iz bıraktı şimdi de O kendisi için kelime i tevhit istiyor benden.Hayat çok enteresan..Herkes eline tesbih aldı.70 bin kelime tevhit başladık bitti yine başladık.Ayrıyeten ben de başladım şahsi kelime i tevhidime..
   Yeni taşınmışlardı mahalleye.Herkesin gönlünü kazanmıştı kısa sürede.Küçücük çocuklar bile Şükrü dedem diye ağladı..İyilik nasıl bir servet! Bunu bir kez daha anladım.
   Pikniğe gitmişler bayramdan sonraki gün.Arabaya binmeden de torununu Lailahe illallah diye diye uyutmuş.Almışlar torunu sahile inmişler.Herkes inmiş arabadan.Parketmek için geri geri giderken birden araba durmuş.Fenalaşmış o sırada.Bir kova su dökmüşler ambulans çağırmışlar ama ecel!..Ecel kapıya dayanmış.Meğer kalbi bitmiş..62 yaşında veda etti bizlere..
  Ertesi gün cenaze geldi kapının önüne.Hepimiz ağlıyoruz.Aklıma bir hadis geldi "iki nasihatçi vardır biri susar biri konuşur konuşan Kuran'dır susan ölümdür" Ah nasihatçim sen nasıl birşeysin uyan der gibisin hepimize..
  Rabbim hepimizi uyananlardan ahirete hazırlık yapanlardan eylesin..
  Şükrü amcam mekanın cennet olsun..Yaptığın iyilikler karşına çıksın..Rabbim taksiratını affetsin..
  "Siz ölülerinizi anın ki öldükten sonra da sizi ansınlar"Hz.Ali
   Allah Muhsinyazıcıoğlu'nun ve Şükrü amcamın makamını cennet eylesin..
  Emanetlerin sahibine emanet olunuz..
( Bir Helikopter Kazası başlıklı yazı SELVASELDA tarafından 25.06.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.