Güllerin Kokusuyla Serinliği

 

 Araştırmacılar, Gül Kokusunun Öğrenme Gücünü Artırdığını Keşfetti |  İnovatif Kimya Dergisi


Düşünürken bazen ne düşündüğümü unutuyorum, hatırlamak için beynimi kanatırcasına düşünüyorum, dilimin ucunda bir kelime söyleyemiyorum nedense! Bu sessizliğe neden bu yakama yapışan tufan olup esen beni sürükleyerek kayalara çarpan, kalbimi parçalayanın bir sebebi vardır mutlaka ama nedir? Pişmanlığım mı? Yok, öyle bir pişmanlığım belki koluna yapışarak gitme demeliydim, lakin gidene nasıl gitme denilir ki? Sokaklar sakin mi şimdi evet, lakin sokaklarda aradığım nedir onu da unuttum! Bir amacı olmalı insanın sokaklarda? Ya özlemi ya bir gülüşü arar, bir sokağı kendi güzelleştirende bu değil midir ki, ben kaybettim!

 

Sokaklar artık bana yabancı, içinde biz yokuz ondan mıdır? Öyle ise bizi ayıran neydi? Düz sokaklar neden kıvrım kıvrım kıvrılarak yokuşa çıkıyor? Söyleyeceğim fakat aklımın ucunda, aklımın ucunu kaybettim yakalayamadım söyleyemiyorum. Bahçelerde güllerin açarken kokusu ile serinliği sarardı sokakları şimdi o da kalmadı güllerin kokusuyla serinliği. Aslında yaşamak çok şeyi öğretirken biz hiçbir şey öğrenmemişiz baksana yine tek başınayız! Okumaya çalıştığımızı kitaplar bire paramparça olmuş biz gibi!

 

Dört bir yanımız kendimsizlikle, sensizlikle dolu önünden geçiyorum belki sende geçmiştirsin fark edemiyoruz, fark etseydik gerekeni yapar buna izin vermezdik. Gökyüzünde uçan kuşlar azalıyor, vurulduğumuz o yere vardıkça hatıramda bir şey var hatırlayamıyorum, ürpererek geçiyorum orada. Ben değil galiba sende unutmuşsun yoksa sen arar sokakta beni bulurdun değil mi? İçimde zapt edemediğim sözler var yakalayamıyorum kaçıyorlar? Neden hala bunlar benim vazgeçilmezim ise senin nasıl vaz geçtiklerin oluyor anlamıyorum! Baksana eksik olan bir şey var sokaklar sessiz kimliksiz mutsuzluk havası ile erkenden kararmış! İleride yanan ateşin küllerinde biraz duman çıkıyor, üflesem ateşi yeniden yanar mı? Şimdi birisi çıkar yangın çıkarıyor diye beni ihbar eder güvenlik güçlerine…

Mehmet Aluç


( Güllerin Kokusuyla Serinliği. başlıklı yazı kul mehmet tarafından 6/17/2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.