Nefes almak için bir saniye bile durdurmamıştım kendimi. Sürekli çarpık, karışık ve hızlı adımlarla hayata girmeye çalışıyordum. Sanki böyle devam edersem gün geldiğinde durabileceğime ve o nefesi alabileceğime inanıyordum.

Düşmekten tüm bedenimde kocaman yaralar açılmıştı. Onları sildikçe daha da aşınıyorlardı.

Yaralarımın iyileşmesine izin vermeden tüm kabukları kendi ellerimle söktüm. Parça parça eksildim ama hiç durmadım. Bilmiyordum  bana zarar verdiklerini, beni git gide yok ettiklerini. Aynaya baktığımda aynıydım oysa ki. Sadece zamanın getirdiği eskime vardı. Hep büyüdüğüme, olgunlaştığıma inandım doğrusu inandırmıştım.

Alıştığım şeyleri bırakamıyordum bana zarar verse de yanımda tutuyordum. Canımı çok acıtıyorlardı, kendimden ödün veriyordum yine de bitiremiyordum. Tek bir güzellikte tüm acıları, yaraları unutuyordum çünkü.

Yavaş yavaş sonumu görmeye başlamıştım. Zamanında almadığım nefeslerimin tüm acılarını hissettim ve durabildim sonunda.

Aynanın karşısında tekrardan oturduğumda kendimi görebildim. Nasıl da yaşlanmışım. O yaraların izlerini, gözlerimden sürekli yaş geldiğini, kalbimin bana yaşamak için yalvarışını her şeyi gördüm.

Kalkamadım aynanın karşısından. Bu ben olamazdım. Saatlerce, günlerce durdum ve nefes aldım.

Bir gecenin sonu kendimle konuşabildim. ''Gel kabullenelim ve devam edelim yara izlerini bile silelim yeter ki bir kez daha şansımız olsun.''

O gece benim için her şey değişmişti. Acılarım hafiflemeye başladı. Rahatça nefes alabiliyordum.

Tüm zararlı alışkanlıklarımı sildim. Sakinleştim.

Bazen çok özlüyorum. Rüyalarıma girmesi için dualar ettiğim bile oluyor ama sonra geçiyor. Geçeceğini kabullenişimle fark ettim bir kere, güzel günlerim olacak. Başladı bile.  Tekrardan yazmaya başladım. En önemlisi kendime saygı duymaya başladım.

Kendini kabul etmediğin sürece hep dışarıdan sevgi, mutluluk beklersin. Öncelik kendimiz olursak asıl güzel hayat o zaman başlıyormuş.

Sevgilerle...
( Kabullenmek başlıklı yazı Basak tarafından 22.05.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.