Sanılır ki gökyüzü ve dünya ruhsuzdur. Canlıların ve cansızların yaşadığı bir yerküreden ibarettir evren. Varoluş amacı insanlara hizmet etmekten öteye geçememiştir insanların nezdinde. Acısı insanlıktır, yarası gökyüzü ve hisleri mevsimlerdir. Öyle açık öyle duygulu.

Yağmurun yağdığını ne zaman hisseder insan? Yağmur bedenini ıslattığı vakitte mi yoksa yağmurda hüzünlendiği vakitte mi? Aylar geçip giderken büyüdüğünü ne zaman anlar ruh? Üşüyerek yürüdüğünde yüzünü yaran soğuk mu daha çok yıpratır onu yoksa yaşadığı acılar mı?

Anlatmanın anlamsız kaldığı zamanlarda yaşıyor artık insanlar. Dinlemenin, dinlenmenin, okumanın, konuşmanın ve en mühimi sevmenin manasını yitirdiği vakitlerde karşılaşıyorlar aynı sokakta, aynı yağmurda, aynı sahilin gün batımında. Şimdilerde bir baş selamlamasına benziyor gökyüzü, kıymeti bilinmeden geçip gidiliyor tanışıklıklar. Gökyüzüne bakmadığı gibi insanoğlunun. Sahi en son ne zaman baktım gökyüzüne? Gözlerimi kısıp belki yağmurda ıslanıp belki güneşte yıkanarak. En son ne zaman sarıldım bir ağaca? Ellerimi ve gözlerimi yıkadım huzuruyla. Hayatın varoluşundan ne zaman kopardım kendimi?

Şimdilerde aylak bir köpek gibi dolaşıyorum caddelerde. Gözüm ve gönlüm hep gökyüzünde. Bütün baharı çekiyorum ciğerlerime. Nefes almanın bir ihtiyaç değil yaşamak için en gerekli istek olduğunu anlıyorum.

Yıllarımı ve yaşlarımı kovalarken hayat ben ona yeni yeni anlam katabiliyorum. Geç kalmışlığın ve gökyüzünün hüznünü omuzlarımda taşıyor ve sadece tebessüm edebiliyorum. Zaman geçiyor ben eksiliyorum.

 

( Gökyüzünün Ruhları başlıklı yazı Parya tarafından 26.04.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.