Ey İnsanlık Sevgi Dolu Yüreğinle Durma Gel...

 Sevgisiz Büyümek - Sima Psikoloji

 

Antikalaşmış, eskimesiyle hala bir değeri olmayan pahalılık karaborsacılık, kendi içindeki insana değer vermeyen sistemiyle, toplumsal koşullarda birlikteliği rencide eden birçok güçlükleriyle baskısı altında olmamız, bunu aşamayacağımız anlamına hiç gelmez. Toplumun bazı kesimleri, bu pahalılığı ortaya çıkaran karaborsacıların varlığından habersizmiş gibi suçu başkalarına atarak, bu karaborsacıları sütten çıkmış ak kaşık gibi görmesi hiçbir şeyi değiştiremez iken, bizler insana değer veren yönümüzle bu anlayışla yola çıkanlar olarak, ideal olan insanlığımızla devlet ve millet olarak boyun eğmeyeceğimiz az sonra göstereceğimizden emin olsunlar. Bizdeki insani duygularımız ender rastlanan bir güzellikle, imandan aldığımız merhametle gülümseyerek insana yaklaşırken maalesef bazı aç gözlerin, hiç olmayan insani duygularıyla yaşaması, toplumsal gerçeğin tabanına uygun olmasını istemelerine rağmen, doğru olması gereken hayatın önüne set çekerek, kendileri gibi karanlıklarını yaşatmaya çalışmalarına izin vermeyeceğiz.

 

Ey insanlık, hangi günün sabahı, ya da öğlen vaktinde gittin?

Bizi tek başına yalnız, vicdansızlığa sarılmayı bırakarak gittin

Biliyordun böyle olacağını, kalbini kimler parçaladı söylemedin

Şimdi herkes duyarsızlığıyla uyuyor, uyandırmak için geri gel

Gönülde akan ırmaklar çeşmeler kurudu, gidişinle haydi durma gel

Bekleriz gölgen yansısa bile yeter bize, dopdolu yüreğinle durma gel

 

İnsan kendi içinde gönülde hissettikleriyle, o hissettiği duyguların güzelliğiyle bütünleşmesinin sonucunda, insanı mutlu eden adımların atılmasına sebebiyet verir. İnsanı mutlu etmenin çabasıyla insan olma özelliğine kavuşan insan, böylesine güzel estetik duygularını yitirmiş ya da şeytana satmış olanların içinde yaşayarak, mücadele etmemizde bir imtihanın neticesinde karşımıza çıkmış olabilir. İşte insanlar arasındaki yaşama geçinme ihtiyaçlarını karşılamada uyumu bozan uyumsuzların, zaten günlük ayrışımlarımızdan ayrı bir dünyada yaşayarak bize kalkışmayla kalkışanların on beş Temmuzda dersini verdik, gerekirse bir daha veririz bu böyle biline vesselam.

Mehmet Aluç


( Ey İnsanlık Sevgi Dolu Yüreğinle Durma Gel... başlıklı yazı kul mehmet tarafından 11.04.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.