Kırmızı Hat 2

 

Rusya Ukrayna savaşı Birleşmiş Reziller Milleti’nin müdahale ederiz Rusya için karşımıza alır gerekeni yaparız yalan sözlerinin yalan olduğu bir defa daha tescillenmiş oldu. Dünlerde olduğu gibi Amerikan’ın Suriye’ye desteğinin sonucunda bugün Ukrayna’yı Rusya’ya ya vermesini sağır sultan bilene duyar ve hissederken, bunun sonucunda hala Ukrayna ya hiçbir ülkenin askeri göndererek yanında olmadığını da görmeyenimiz yoktur yani! İngiltere’den basından savaşa girebilir manşetleri yalanın tescillenmesine ait atılmayan adımların ne kadar yalan dolan olduğunu bir daha öğrenmiş olduk. Bu Arada Boris yansız Rus Liderini kırmızı hatta arayarak.

-Sayın Potin ben yansız boris. Herkes böyle bilse de sana olan yan çıkmamı sen bil başkası bilmesin. Karşılıklı demeçlerle savaşı tırmandırmaya yönelik adımlarımızı sakın yanlış anlamayasın.

-Ha işte adam olun hizaya gelin bakalım. Bana bakın “Kalendere kış geliyor demişler, titremeye hazırım diye cevap vermiş”

-Ben anlamıyori ki!

-Anlarsın vakti gelince Boris. Şimdi benim İsviçre de ki hesaba dediğim miktarı hemen yatırıyorsun, yoksa bu söylediklerinizi ciddiye alır size yürürüm. Hem ben bu kadar parayı ne yapacağım ki? Kefenin cebi yok, alında ebenizin dit dit dit… Yok ben Tanrıdan korkuyorum.

-Sayın Putin lütfen fevri davranmayınız! Hemen ben gönderiyorum ki siz endişe etmeyesiniz kime! Para her zaman lazım oluri kine… Tanrı bizimle…

-Has’tır bizimleymiş! Bakıyorum dilin dolanmaya başladı. Akıllı olun. Zaten Türkiye bastırıyor barış için. Hemen masaya oturur tüm gerçekleri açıklarım. Gemiler Ayçiçek yağı ile limanda zor tutuyorum artık tutmakta zorlanıyorum bu böyle devam ederse Türkiye üzerime yürüyecek Azerbaycan’la beraber. Dün Rüyamda Lev Tolstoy dedemi gördüm bana ben o eserimi boşuna mı Savaş ve Barış’ı yazdım gavat diye fırça attı. Hatta diğer dedem Dostoyevski ben dünyada suç işledim cezasını hala burada da ödüyorum diye o kalayla fırça attı ateşler içinde yanarken!

-Sakın ha, bu bir rüü rüy rüyaan, bunu kaldırmayaız kimine! Sen bir yolunie bulusunur kime! Ben şimdi Fransız mevkidaşımı arayarak sana döneceğimkine.

-İkide bir başımda döne döne başım dönmeye başladı, siz dönmeyin” Bana benden olur, her ne olursa, başım rahat bulur, dilim durursa”.

Mehmet Aluç


( Kırmızı Hat -2- başlıklı yazı kul mehmet tarafından 8.03.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.