Beyin Fırtınası Birkaç Söz Ve Kelime


Bugün- Sürgün-Üzgün

 

Bugün dünden iyi değil, pahalılık ayrılık savaşlar içinde üzgün olmam dünde bugün için kendime sürgün olmanın kapısını açmamdan mı kaynaklanıyor bilemedim! Oysa dün, bizler bugün için güzel şeyleri inşa etseydik beraberliğin gücüne, kardeşliğin güzelliğiyle sarılsaydık bugün ne sürgünde kalmış gibi üzgün olurduk nede insanlık bu kadar azgın kendini bilmez olurdu.

 

A-Ağlamak gerekir demek ki bazen ağlıyoruz, yoksa ağlamamız gerekirken neden ağlıyoruz mu desem?

 

B-Beklediğimiz bu değildi galiba yoksa dün bu beklediğimizi bugün gelmesi için biz mi yolladık? Gel de çöz çöze bilirsen!

 

C-Cumbada oturan Cavidan, fiyatların uçtuğu, yetişemediği fiyatların yükselmesiyle cüzdanındaki parasına baktı, alacakların listesindeki alacaklarının fiyatına baktı, cüzdanını kapattı, markete gitmekten vazgeçerek, üzgün bir şekilde ekmeğin arasına bir parça peynir koyarak tavada ısıtarak tost yaparak öğlen yemeğini geçiştirdi. Oysa akşama eşi ve çocukları gelecekti, onlar akşam yemeğinde bir ziyafet beklerken, ne yapacağını bilmeden evin içinde dolaştı!!!

 

D- Dünyanın çivisi çıkmışsa yerinden diye düşünen Dursun, duvara çivi çakmakla dünyanın çivisini çakmanın aynı olmadığını düşünürken, olsun ben duvara bir çivi çakayım, belki bir yiğit gönderir Rabbim o da yerinde çıkan dünyanın çivisini çakar inşallah diyerek duvara bir çivi çakarak derin bir nefes aldı.

 

Bugünde bu kadar olsun selamlarımla.

 

Mehmet Aluç


( Beyin Fırtınası Birkaç Söz Ve Kelime. başlıklı yazı kul mehmet tarafından 4.03.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.