Savulun Battal Gazinin Oğlu Murat Geliyor-12-

Börü dizisinde Kemal kimdir? Gerçek ismiyle Murat Arkın kimdir? | Gündem  Haberleri

Yiğitlerimiz kaleyi almış, Murat ve birkaç Alpi ile çarın odasının kapısına iki tekme vurarak açmıştı. Çar, karşısında dağlar gibi yiğitleri görünce korku içinde.

-İmkânsız! Bu olamaz sizler buraya kadar nasıl gelebilirsiniz?

Murat kükreyerek.

-İmkânsız dediğin şeyleri yaratan Rabbimi Allah’ın yaratmasıyla “ol” diyerek oldurtmasıyla ey zalim kefere.

-Ne yani bu kadar basit ve kolay mı?

-Evet.

Çar şaşkındı.

-Öyle ise bana o dediğiniz, Rabbinizi anlatın ben dinleyeyim.

Murat ve Alpler şaşkındı, birbirlerine baktılar. Çar.

-Bu, bu kadar basit olamaz! İçinde anlamadığım manalar var, bana anlatın ne olur duymak inanmak istiyorum. Yıllardır, içimdeki boşluğu zulümle doldurdum, şu anda sözleriniz karşısında yıkıldım parçalandım ne olur bana o güzel Rabbinizi anlatın.

 

Birbirlerine baktılar. Çar yalan söylemiyordu gözlerinde yaşlar akıyordu. Ölümden kurtulmak içinde söylemiyordu. Birbirlerine gülümsediler. Murat’ın işaretiyle yerde iki büklüm diz çökmüş ağlayan Çarın kollarına girerek kaldırmasın işaret edince, çarı yerden kaldırarak tahtına oturttular. Çarın gözlerinde hayal kırıklığı vardı, gerçekten pişmandı. İmkânsızı imkân eden, “ol” deyince yaratan Rabbim Allah sözü kalbinden vurmuş sarsılmıştı bu eşsiz güç kudret sahibi Allah ismini duyunca. Hep birlikte kelimeyi şehadeti getirerek çarın Müslüman olmasını birbirlerine sarılarak kutladılar.

Mehmet Aluç


 

 

 


( Savulun Battal Gazinin Oğlu Murat Geliyor-12- başlıklı yazı kul mehmet tarafından 4.03.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu