Savulun Battal Gazinin Oğlu Murat Geliyor-9-

Börü dizisinde Kemal kimdir? Gerçek ismiyle Murat Arkın kimdir? | Gündem  Haberleri

Aradan geçen altı ay sonrasında kale etrafına yeniden evler inşa edilerek pazarlar cami ve medreseler kurularak yeni bir hayata doğru adımlar atılırken, Bizans imparatoru Yandan Çatlayous, uzun bir müddet onlarla savaşmadan, onları yenmenin çaresine bakıyordu. Köyün ileri gelenleri Murat'ı baş göz ederek dünya evine sokmanın peşinde iken, Aygül’ün ona bakışlarını, Murat’ın da bakışların bildiklerinden baş göz etmeyi düşünüyorlardı. Bu arada az ilerideki yamaçta gezen Murat ve Aygül uzaktan izlendiklerinden habersizlerdi. Aygül.

-Yiğidim burada kalmayı düşünmüyorsun, yoksa gitmeyi mi düşünüyorsun?

Diyerek maksadını sordu.

Murat.

-Bu gönül öyle bir yanar ki, yandığını gören bir çift göz gerek.

-Gönlünün karşılık bulduğu yandığını gören bir çift göz bende vardır yiğidim.

-Dilimdeki gönlümdeki sözler uzun zamandır kilitliydi, sen geldin ve açtın güzelliğinle bakışınla yiğitliğinle Ay yüzlüm, Aygül’üm.

-Bende gönlümü ısıtan bir er arıyordum, bunu sende buldum yiğidim.

-Bende hak aşkıyla imanın kuşağıyla gönlümü bağladım sana tutuldum, sanırsam herkes bizi birbirimize yakıştırıyorken, bizi bir an önce baş göz yaparak dünya evine sokmanın telaşında, bunu fark ediyorum. Hatta şu anda bizi uzaktan izliyorlar.

-Ben imanla aşkla seninle ölüm endişesini terk ettim yiğidim. Ölüm bizim için yokluk değil, bizi yaratan Yüce Rabbimize gül kokulu Nebiye ulaşmaktır.

-Artık bundan sonra bize uzakta, yakında birdir. Ne uzaklığımız olacak belki de ne yakınlığımız bundan sonra.

-Olsun yiğidim, her an senin yanında olacağım olamasam da dualarımla olacağım. Beden canın konacağı bir yuva arar, ben sende buldum, sende bende bulduysan, var beni köyümüzün en yaşlısı Kamil dedemden iste yiğidim.

 Battal Gazinin yiğit oğlu Murat ve Aygül birbirlerine sarılırken, köyden onlara doğru sevinç nidaları yankılanarak geliyordu.

Mehmet Aluç


 

 

 

 


( Savulun Battal Gazinin Oğlu Murat Geliyor-9- başlıklı yazı kul mehmet tarafından 1.03.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.