Sözlerimden Birkaç Kesit Düşünceler

 ZİHNİ KEMİREN ZEHİRLİ DÜŞÜNCELER. | ZAMAZİNGO

Yalan sözle yaşayanla doğru söz söyleyen aynı ülkede yaşarken, yalan söyleyen doğruları yalanla yok etmeye ezmeye çalışırken, kendi içindeki dünyasını ve yaşantısını ezmektedir haberi yoktur ne zaman ki ezin dediği insanlar yönetime ele geçirir başa geçer kendisini ezdiği anda fark eder ki, bu da ona fayda sağlamaz.


Düşünülmeden ve sağlam bir temellendirmeye dayanmadan gerçekleştirilen, doğru bilgiye veya doğru eyleme götürmeyen anlık düşünceler, insanı yıkıma özgürlüğünü düşmana satmaya benzer, satıldığı değer olan o üç beş değersiz kuruş bitip, prangalar içinde kendini görünce milyarları verse özgürlüğünü geri kazanamaz!

 

Yaşam, zaman içinde kazanma yarışıyla bir stadyumunda bir yarış, birbirini yok edercesine hırsla sürdürülen değersiz kanla yıkanmış performanslar ve tercihler zinciri midir? Yoksa aynı yolda, yolda kalmışa destek, derdi olanın derdine koştuğumuz ahiret yurduna varış için hakkın emri olan bir yaşayış mı?

 

Yaşamsal dediğimiz yaşamak için insan hayatına dair olan anlam arayışı, insan için söz konusudur, bir kazanç değil, yükselmek makam için hiç değildir. Bu arayış insandan başka çıkar için olursa, insan kendi mezarını kazarak içine kazıkları koyarak yattığı bir çukur olur ki bu da etik değildir, ancak kendine doğru kendi çektiği tetiktir.

 

Mehmet Aluç


( Sözlerimden Birkaç Kesit Düşünceler başlıklı yazı kul mehmet tarafından 23.05.2021 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.