Hallaç Pamuğu Gibi Savruluyoruz.

Ahmet Çelik Ağabeyimizi Kaybettik

“Bir sözcüğün manifestosu ve oldukça yaralı bir sözcük yamaları sökük dikişleri de patlamış iken o yaranın. Yarenlik eden bir sözlük belki de hicabın doruğunda bir evrenin evreleri ve kaybolmaya yüz tutmuş güneşin kulağından çekip de sürüklediğim… Kulağıma küpe yaptığım yıldızlar ve kaçıncı gezegen olduğumu unuttuğum hele ki uydusu iken sevginin ve tek maruzatım iken sevmek. Yıldız Gülüm”

Hayat bu, b u yolda yürürken gözlerimizde yaşlarla yürüyoruz. Silmek istesek te bir yeni yaşa akınca silemiyoruz. Rabbimizin hikmeti diyerek rıza gösteriyoruz

 

Bugün Edebiyat evinin şair ve yazarlarından” Ahmet Çelik” Kardeşimizin Korona ’ya yakalanarak hakkın Rahmetine yürüdüğünü öğrendik, yüreğim yangın yeri saplandı bir acı çıkmaz çıkması zor! Rabbim Rahmetiyle karşılasın. İnsan hayatını hiçe sayanların hala bir kazanç uğruna insan hayatını hiçe sayarak yaydığı bu mikrop ya da hak ettiğimiz için hak bu musibeti verdi, hala bu musibetten para kazanmak için seyredenler aşı için kazanacağı doları hesap ederken büyük bir iştahla seyrederken Rabbim sen acı kullarına bağışla günahlarımızı af et, sen verdiğin musibeti kaldır, âmin.

 

Varamadığımız bir yol şifası için duadan başka bir şeyimiz yok.

Bir kıble olan gönlümüz hakka çevrili iken duayla Rabbim sen son ver bu musibete illete diyenlerimizde çok.

Rabbim “kün” “ol” dediğine kimsenin de yetecek gücü yok vade tamam oldu kardeşimiz hakka yürüdü aramızdan ayrıldı!

Sözcükleri pompalayan aklım, kalbimin üzgün olduğundan sözcükleri seçmekten aciz kaldı.

İbni Arabi’nin bir mısrası halimizi güzelce anlatıyor.

Biz aşktan sudur ettik (Sudur:  Aşık oyununda çizgi üzerinde kalan aşıklar)

Aşk üzerine yaratıldık

Aşka doğru yöneldik

Aşka verdik gönlümüzü

 

Gönlümüzü aşka verdik hakka yöneldik hakka vardık son nefeste. Fuzulinin dediği dua gibi.

“Ey Rabbim Lütfunla daima bana yol gösterici kıl, sana ulaşmayan yolu bana gösterme” âmin.

Böylesi oluşumda vakalarda ölüm anında biz bireylerinin temel ve keyfini yok ederek alıp götürmesi Rabbimizden gelen ilahi emirle hayatın son bulması rızayla karşıladığımız sürece bizlerin hissiyatı ile sorumluluklarında böylesine bir arada olmamız gerekirken korona nedeniyle maalesef bunu da yapamıyoruz! Bu musibetin oluşumu bizleri hayatımızda özgür bırakan Rabbimizin son vermesiyle odalarda hapis kalarak dini vecibemizi cenazeye katılmamızı da engelliyor!

Rabbimz, “Kâinatı yarattım sığmadım, bir mümin kulumun gönlüne sığdım” hadis-i kutsisinin ayet karşılığı “Allah katında din İslam’dır” ayetidir. Çünkü Hakk’ın manevi mekânı insandır.

Gönlümüzde insanla doldurarak gitmek biz şair ve yazarların tek dileğidir bu yolda yazarak gönlünde yüzlerce insanla hakka yürüyen kardeşimizi Rabbim hoşnutluğu ile karşılayacağından eminim, çünkü Rabbimin ayetinde belirlediği insana yazıyoruz onun gülümsemesi mutlu olması için gece gündüz demeden uykusuz kalarak yazıyoruz. Rabbim geride kalanlara sabırlar versin başımız sağ olsun. Selamlarımla.

Mehmet Aluç


( Hallaç Pamuğu Gibi Savruluyoruz başlıklı yazı kul mehmet tarafından 12.12.2020 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.