1 Yüzük

          Mücahit,nemli duvarları olan apartman merdivenlerini çıkarken düşünüyordu.İstediğim yerde miyim,istediğim kişilerle birlikte miyim,istediğim hayatı mı yaşıyorum?Bu soruları düşünürken bir yandan da istemeye istemeye merdivenleri çıkıyordu.Bu soruların oluşmasının sebebi okuduğu bölümdeki kolsuz T-shirt,başında yazma,ayağında converse,burnunda piercing,ince bedenli Ezgi ile karşılaşmasından kaynaklanıyordu.Etkilenmişti bir kere.Farklı olan dikkat çeker ne de olsa.Ama bu farklıydı.Onu daha çok görmek istiyordu.Onunla daha çok konuşmak istiyordu.Onun gülüşünün sebebi olmak istiyordu.

         Son basamağa geldi.Daha kapıyı çalmadan kapı içerden açıldı.Açılmasıyla da yoğun bir sigara dumanı girdabı oluştu.Duman durulduktan sonra içeri girdi Mücahit.Bir duvarda Alparslan Türkeş,Devlet Bahçeli resimleri asılıydı.Resimlerin üstünde de Tanrı Dağı kadar Türk,Hira Dağı kadar Müslüman yazıyordu.Bir duvarda da Ziya Gökalp kitaplarının olduğu bir raf vardı.Ön cephede isen çay içen siyah tespihli,tuğralı yüzüklü ve hilal bıyıklı gençler vardı.

-Selamın aleyküm dedi Mücahit boynu eğik yere bakarak cılız bir sesle.

-Aleyküm selam dedi gençler aynı cılız ses tonuyla.Daha gür çıksaydı bu şaşılacak bir durum olurdu çünkü evrenin fizik kurallarından biri olan etki tepki yasası tam da bu şekilde işler.Birileri durumun farkına varmış olsaydı durum değişirdi ama kimse Mücahit’teki durumun farkına varmadı.

-Reis uygunsan bir konuda konuşabilir miyiz?

-Konuş yiğidim seni dinliyoruz.

Yutkundu Mücahit,nasıl söze gireceğini bilemiyordu.Üstelik bütün gözler üzerindeydi.Heyecan da yapmıştı.Derinden soluyordu.Hazırlığını ayna karşısında prova olarak yapmıştı halbuki.Birden ne olacaksa olsun diye düşündü ve bir anda:

-Reis ben bir daha ocağa gelmek istemiyorum.

Neden diye sormadı kimse.Tesbihler sallanmaya başladı.Çay bardakları daha sıkı tutuluyordu artık.Reis oturduğu yerden kalktı.

-Hep o bölümdeki gomunistler giriyor de mi aklına?

-Yok Reis alakası yok.

-Tamam git ama bir daha gelme,burası döneklerin mekanı olmadı,olmaz.

                Neden diye sormamıştı Reis.Onun için bir cevap hazırlamamıştı çünkü.Sanki kovalayan var gibi hızlı adımlarla kapıya yöneldi.Çıktığında s.çmış gibi rahatlamıştı.Artık sevdiği kızın gözüne itici görünmemek için bir nedeni yoktu kendince.Parmağındaki yüzüğe baktı.Osmanlı tuğrasının yerinde nişan alyansı olacağı günü hayal etti.Bir kimlikten çıkıp başka bir kimliğe bürünmek için yüzük yeterli sanıyordu.Çıkardı yüzüğünü,yere çarptı.

              Aşk bir ülkücünün hayata itirazıydı.

( Yüzük başlıklı yazı Aliriza. tarafından 7.05.2020 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.