Bundan çok yıllar evveldi. Asrı saadet denilen mutluluk yıllarıydı. İnananlar için ölçünün Allah ve resulü olduğu bir dönemdi.
Beğenilsin veya beğenilmesin güllerin sultanı bir işte karar verdi mi o Müslümanlarca uygulanılırdı. Alınır kalbin en hassas yerine konulurdu.
Enaniyet yoktu. Benlik taslanmazdı.
Önemli olan rızayı ilahiydi.
İşte yine bu güzel günlerden biriydi. Sad’ul Eslemi isminde bir genç efendimizin yanına geldi. Allah’ın selamı ile onu selamladı. Sonra da ona durumunu izah etti.
“Ey Allah’ın Resulü! Siyah ve çirkin oluşum cennete girmeme engel olur mu?” diye sordu.
Rasulullah (as) : “Hayır, nefsim kudretinde olan Allah’a yemin ederim ki, sen Allah’tan korkup, O’nun peygamberinin getirdiklerine iman ettikçe engel olmaz.” buyurdu.
Sad (ra), Allah’tan başka ilah olmadığına ve Hz Muhammed (as)’in O’nun kulu ve elçisi olduğuna şahadet ederim. Benim lehimde ve aleyhimde ne var ey Allah’ın rasulu? dedi.
Rasulullah (as); “Bu topluluk için geçerli olan ne varsa senin için de geçerlidir. Sen onların kardeşisin.
Bu güzel sözler üzerine Sad (ra): “Senin yanında olan ve olmayan herkese evlenmek için gittim. Ama yüzüm çirkin ve kara olduğum için kimse bana kız vermedi. Herkes beni geri çevirdi.”
Allah rasulu bu iyi kalpli gencin gözlerindeki hüznü görmüştü. Onu teselli etmek için adres gösterdi: “Ömer b. Vehb’e git. Yanına vardığında selam ver. Sonra da ona: “Allah’ın peygamberi beni senin kızınla evlendirdi, de” buyurdu.
Ömer b. Vehb islama yeni girmiş öfkeli biriydi. Onun genç ve güzel bir kızı vardı. İşte Allah rasulu onu Sad’ul Eslemi ile evlendirdiğini belirtiyordu.
Sad (ra) efendimizin dediğini yaptı. Gittiği aile onu daha önce yaşadığı bir şekilde geri çevirdiler. Sad çok üzülmüştü. Pişmanlık duyarak oradan uzaklaşmak üzereydi.
Bu sırada Vehb’in kızı konuşulanları duymuştu. Daha Sad oradan uzaklaşmadan dışarıya çıktı: “Ey Allah’ın kulu! Şayet gerçekten peygamberimiz beni seninle evlendirmişse bu emir başım ve gözüm üzerinedir. Onun razı olduğu her şeye ben de razıyım. Teklifini kabul ediyorum” dedi.
Sonra da babasına dönerek: “Babacığım bu hususta vahiy gelerek seni rezil etmesini mi istiyorsun? Vahiy gelemden bu sözünden vazgeç. Allah’ın rasulunun dediğini kabul et!” dedi.
Bunun üzerine babası Allah’ın elçisinin yanına gitti. Hz Muhammed (as) onu görünce: “benim gönderdiğim kişiyi sen mi geri çevirdin?
Adam biraz utanıp sıkıldı. Sonra da: “Evet ben geri çevirdim. Ancak Allah’tan beni bağışlamasını diledim. Biz onu yalan söylüyor sandık.
Sözün kabulümüzdür.
Sen söylediysen ferman efendimizindir. Sözünün üzerine söz söylenmez. Kızımı onunla evlendirdim.” dedi.
Rasulullah (as) Sad’a: “Hanımının yanına git” dedi.
Sad renginin karalığına inat ince ruhluydu. Hanımının yanına gitmeden önce çarşıya ona hediye almaya gitti. Ancak o sırada Müslümanların savaş hazırlığı içinde olduklarını görünce o da hemen hazırlığını yaptı. Müslümanlarla birlikte o da cihada katıldı.
İman teslimiyetti. İman samimiyetti. İman her şeyi Allah uğruna feda edebilmekti. İşte Sad (ra) de bu imanla savaşa gitti.
Varlığının tüm zerresiyle, imanının tüm samimiliğiyle, gücünün tüm kararlılığıyla, kanının son damlasına kadar savaştı.
Son damlası kanının şahadete açılan kapıya döküldü.
Varlığı âlemlerim varlığına sebep olan efendimiz o çirkinlerin en güzelinin başını kucağına koydu.
Sonra da ona dua etti. Silahını ve atını hanımına gönderdi. Ve “Onlara söyleyin; Allah onu sizin kızınızdan daha hayırlısıyla evlendirdi. İşte bu da mirasıdır” buyurdu.
Siyah ve çirkin bir yüz şahadet mertebesinin nuruyla güzelliğe çevrildi.
Cennetin suretler çarşısından alınan yepyeni bir yüzle yeni ve sonsuz mutluluğa merhaba dedi Sad’ul Eslemi (ra).

( Çirkin Gencin Güzel Kızla Evliliği başlıklı yazı SeyitAhmetUzun tarafından 22.01.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.