Duymuştum çocuğun bile padişahı pes ettirdiğini, dört çocuğum var onları yetiştirirken veya hasta olurken ilaçlarını güzel güzel içirdiğimi bilirim. Âmâ gelin görün’kü insan kendisi yaşayınca pes diyormuş. Canım biricik torunum bu soğuk sıcak havaların azizliğine uğrayarak grip olmuştu. Halsiz ve bitkindi, kızıma haydi doktora gidelim dedim daha önceden ilaç içmediğini bildiği ve o kocaman iğne ile dizinde vurulurken bacağını tutarken duyduğu acıyı beraberinde yaşadığı için önceden geçer babacığım dedi. Ben ise içim rahat etmediğinden kalk gidelim ısrarım üzerine kaldık hasta haneye gittik. Söylemesi ayıp üzerimde para yok, karttan ATM de çekemiyorum, sıra alıp gişeden çekebiliyorum.

    Kızım sgk lı olmadığından önce telefon etti özel hasta hanenin acil bölümüne muayene ücreti alıp almadıklarını onlarda almıyoruz demiş. Neyse vardık acile, muayene ettiler ateş düşürücü şurubu bin bir zorlukla içirip, uzman doktora sevk ettiler. Gittim sıra almaya otuz beş lira ücret istediler, bense üzerimde şu an yok, muayene edin ben daha sonra ödeyeyim, yok Nuh dediler peygamber demediler. Saat on iki otuz kapalı bankalar, açılmasına bir saat var ve üstelik benden beş gündür gribim, bankaya yürüyecek kadar dermanımda yok. Lanet olsun dedim hava soğuk o soğukta yola çıktım, başladı bende o soğukta terler akmaya, hayırlısı Allah’tan dedim gittim bir saat olmadan geldim.

 

  Doktor sağ olsun ilaç yazdı, doktora içeremeyeceğimi söyledik, oda meyve suyuna süte katın dedi. Neyse eve geldik şurupları sıktığımız portakal suyuna sıktık daha içeriye götürmeden torunum sanki hissetmiş gibi Nuh diyor ağzını açmıyor, süte koyduk, yediği çikolatalı yiyeceklerin içine kattık daha biz odaya gitmeden nasıl fark etti ise içmedi ve yemedi, gün boyunca biz ne yaptık ise içiremedik. Üzülüyorum bir taraftan öksürüyor ve bir parça yediği öğle yemeğini olduğu gibi çıkarttı istiğfar ile ateşi var velhasıl kelam ben artık pes ettim, insan aciz fakat böylesi durumlarda ise daha çok acizliğini anlıyor ve Rabbine sığınıyor. Rabbime emanet ettim o yedirsin içirsin diye. Her şey de vardır bir hayır, Rabbim sen cümle çocuklarımızı hastalıktan kayır, hayırlı şifa ile sabaha çıkar diye duadan başka bir şey gelmedi elimde. Bugün pes dedim ve pes ettim. Rabbim bu havalarda cümle çocuklarımıza acil şifalar ihsan etsin. Selam ve dua ile.

Mehmet Aluç-Kul Mehmet-

( Bugün Pes Dedim Pes Ettim. başlıklı yazı kul mehmet tarafından 25.12.2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.