"Artık" kelimesi çok şey anlatır aslında. "Artık" bir başkaldırıdır, bir ayağa kalkıştır, yeniden diriliştir, korkusuz olmaktır, söylenecek çok şeyin olduğunun göstergesidir. Zulme dur demenin adıdır "Artık". Harekete geçmektir, bir şeyleri değiştirmeye çalışmaktır. Kalkınmaktır, düzeltmektir, doğruyu aramaktır, doğruyu buldurmaktır. "Artık", haklının hakkını almasıdır, haksıza haksızsın demektir. Hesap sormaktır, hesap vermektir "Artık". Muazzam bir romanın son sayfası olduğu gibi sonsuzluk kitabının da önsözüdür. Kimseye muhtaç olmamaktır, kimseden korkmamaktır. Kendine gelmektir, kendinden geçmek, Hakk'a yönelmektir. Ne olursa olsun vazgeçmemektir. Göze almaktır "Artık". Söylediklerinin arkasında durmaktır. Katlanmaktır sonuçlara. "Artık", bahardır bir nevi. Bir doğuş, yeşeriş, açılıştır. Bir yeniden patlayış, uyanıştır. Gözünü açıştır kabuslardan. Bir sondur aynı zamanda. Kışa, geceye, kötülüğe son. Karanlığa, gizliye ve yalanlara ve kuru gürültüye.
Yarım kalan bir işin tamamlanmasıdır "Artık". Yarım kalan bir davanın sonuçlandırılmasıdır. Davalının cezasını almasıdır. Davacının hakkını. Ve Hakk'ın. Özlemektir "Artık". Geriyi özlemek. Çok geriyi. Hatırlamaktır. Ve yaşatmak bugün de. Ve yaşatmak insanları insan gibi. Ölmektir uğrunda insanca yaşatmanın. Özüne dönmektir. Köze dönmektir, öze dönme yolunda. Uykusu kaçmaktır "Artık". Rahatsız olmak bu rahattan. Ve rahatsızlıklarından kardeşlerinin. Anlayıştır bir bakıma. Yerine koymaktır kendini onların. Ve yerinden olmak. Yerinden oynamaktır. Yerinden oynatmaktır yeri. Yeniden. Eskiden olduğu gibi.
İnanmaktır "Artık". Her şeyin düzeleceğine. Düzenin bile. Düzenbozanların düzenlerinin bozulacağına inanmaktır. Yalnız olmadığına inanmaktır. Seni senden daha çok seven, koruyan, gözeten, bilen ve anlayan bir Var'ın varlığına inanmaktır. Aşktır "Artık". Var'a aşık olup yoktan geçmektir. Yok olmaktır. "Artık", " Yeter"dir.
( Artık başlıklı yazı bâin tarafından 10.07.2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.