Bulunduğu camianın önde gelen isimlerinden her yönü ile tüm dikkatleri üzerine çekebilen güzel bir kadındı,en önemli özelliklerinden biri de çevresine,dostlarına yaydığı süreklilik arz eden pozitif elektrikti.O acısını,mutsuzluğunu,yalnızlığını kendine saklar en ufak sevinç,sevgi ve paylaşımlarını dostları arkadaşları ile doyasıya yaşardı.
Böylesine çok sevilen biri olmak da kimi zaman hayatını zorlaştırıyordu.Hiç gönlünce yaşayamadığı aşka/sevmelere dair gün ışığına çıkaramadığı her renkten ümitleri vardı.Ta ki..aklını çelen o yağız delikanlı ile zaman zaman aralarında geçen konuşmalar,yazışmalar yürek birlikteliğine dönüşünceye dek.İlk tuşlar da ve telefon da gezinirken başlayan bu sessiz ilişki gün be gün yerini en derin duygulara bırakmakla beraber;Yüz yüze gelecekleri yemeğe çıkacakları ve belki de beraber olabilecekleri buluşma tarihini de kararlaştırmışlardı artık.
Eylül sonu....
Genç kadın uzun yıllardan sonra sevdiğini sanmış ve hatta bağlanmıştı ona,adam da söylemlerinde ciddi/kararlı ileriye dönük açılımlar yapıyor her fırsatta aşk-ı ilan etmekten geri kalmıyordu.Dahası seninle ölümüne varım diyordu.Devran bir araya gelecekleri günlere hızla kulaç sallarken yine tuşlarda gezindikleri o son gecenin atmosferini kadın bir an da değiştiriverdi.
-Peki yüz yüze geldiğimiz de bana daha da bağlanacaksın ve o zaman bir seçim yapmak zorunda kalacaksın..
-Nasıl yani anlayamadım ?
-Ben asla paylaşmayı sevmem,kimseyle paylaşamam...
-Boşanmak mı yani ?
-Evet
-Mümkün değil...
Dünyalar güzeli genç kadın sanki duyacaklarına hazır ve bekliyormuş gibi öyle soğuk kanlı tepkisiz bir vaziyet aldı.
Evet hazırdı çünkü adam evliydi.
O halde eşini seviyor ve de eşinden kopması mümkün görünmüyor diye söylendi başını sağa sola sallarken.Mamafih satrançta son hamleydi kadının yapmak istediği.Yani henüz adı bile konmamış bu birlikteliğe ancak böyle bir kararlılıkla aleniyet getirebilirim diye düşünmüş/düşüncelerinin haklılığını da ivedilikle almıştı.
Genç adamın yoğun ısrarları, aşka, sevmeye dair edebiyat parçalamaları onsuz olamayacağını her fırsatta dile getirmesi yalnızca ulaşılmaza,ulaşılabilirliliğini kanıtlamak istemesinden başka hiç bir şey olamazdı.
Ayrılığa sevinmiş görünen kadın hem kendi adına, hem de onun adına kötü sondan kaçınılmışlığın rahatlığı ile derin bir nefes aldı ve gelen hoşcakal sevgili mesajına..
-Dostum olarak kalacaksın sende sevgili…sende…diye ileti yolladı.
Gece bittiğinde son nokta artık yerini bulmuştu / mu acaba ?....
( Hoşcakal Sevgili başlıklı yazı Atiye DANIŞ tarafından 10/19/2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu