1 Tecrübe Sarnıçımdan Damlalar .....---bir -----
***Çeşitli konularda ileri sürdüğüm tesbite dayalı şahsıma münhasır özlü satırlar ; bana o kadar yitik yıllara mal olmuştur ki !!! 

***Kendi mutluluğumuzun yaratıcısı,mühendisi,sanatçısı ve tüm argümanların orkestra şefiyiz. Yeter ki notaları iyi yönetelim !!

***Huzur ve mutluluk arıyorsan en güzel metot öncelikle ruhunu sakinleştirip ıslah ve terbiye ile disiplin altına almaktır !!! 

***Bazen çile çekmek,kahırlanmak,ızdırap duymak,ağlamak iyidir. O takdirde gülmenin,mutlu olmanın kıymetini çok daha iyi anlarız !!

***Her daim mutlu olma lüksümüz yoktur. Asıl olan mutluluk veren şeylerin kıymetini bilmek ve doyasıya yaşamaktır.

***Her istediğimizi elde ederek değil, elde ettiklerimizle mutluluğu yaşamak en mükemmelidir !!! 

***Dıştan gösterilen mutluluklardan ziyade içten yaşanan mutluluklar sahicidir !

***Her insan nice badireler,fırtınalar,acı ve hüzünler yaşadıktan sonra elbet bir gün süt gibi limanına ulaşmak hülyaları ile doludur.(

***Gençlik hataların kulvarı; sonrası dönemler ise engelli maraton koşusudur!!!

***Elin oğlunun tepene binmemesi için donanımlı olmalısın !!! 

***Bu alemde en değerli varlık insanlardır !!! Kıymetimizi ve kıymetlerini asla unutmadan yaşamak vazgeçilmezimiz olmalıdır !!! (

***Başarısız olma korkunuz olsada deneyin usanmadan..Her başarısızlık size bir gün başarılı olmayı sunacaktır !!

***Yaşlandıkça korkak ,daha dikkatli yaşamak ve çekingen olmak; geride bırakacak olduklarımızı düşünmekten kaynaklanıyor olsa gerek !!'!

***Ben babamdan; evlatlarım benden, torunlarım da ebeveynlerinden üstün ve daha başarılı olabiliyorsa ve bu zincirin halkaları bu mihvalde uzayıp gidiyor ise gelişim kaçınılmazdır. 

***Ondan bundan veya bir takım olaylardan dolayı oturup kös kös düşünmek ve müşteki olmakla vukuu bulmuş olguları asla düzeltme imkanınız yoktur.Mücadeleye devam edilmelidir !!!

***Sizler hayal kurmaktan asla vazgeçmeyiniz !!! Hayallere ulaşmak çok yüksek derecede olasıdır. Hayal kurabilenler geleceğin mucitleri olabilirler hem kendi hayatları hem de insanlık alemi için !!!!

**"Baba'dan böyle gördük !! "...Öyle der ve öyle giderse sadece yerinde sayarsın !!! 

***Evlatlarımızı her güzel,doğru başarılar sergilediklerinde ödüllendirmeliyiz...Onlar ; aldıkları bu ödüllerle onurla yollarına emin adımlarla devam edeceklerdir !!

***Aşırı ve devamlı ürkütücü tembih ve nasihatlara, aba altından sopa göstererek tehditkarlığı da ilave etmek yerine ; direkt ve kısa söylemlerde bulunmak amacınıza ulaşmanızda daha etkili olacaktır!!!

***Başarıların önündeki en büyük engeller asabi,sert,aşırı otoriter ve kibir ,kasıntılık içinde yönlendirici olmaya kalkışmaktır. Başarılar ekip işidir !

***Belli yaşa gelene kadar toz pembe bulutlarda hayaller üzerine kurdukları dünyanın yaratıcısı gençlerimize ; tepe taklak aşağılara düşmeden gerçekleri usanmadan bıkmadan öğretmek anlatmak vebalimizdir !! (

***Evlatlarımızın çocukluk ve gençlik çağlarında temellerini sağlam atmak, doğrulara yöneltmek; bu aleme en büyük hizmet ve ibadettir !!! 

***Son karar mercii siz olsanız bile; işinizde ve ailenizdeki bireylere yetki vermeniz liderliğinizin gereği olmalıdır !!

***Harcamalarımızda üstün gayelere destekte bulunmak, nefsimizi körletmek için yaptığımız giderlerden daha anlamlı ve kalıcıdır !!!

***Eğitimine önem verdiğimiz evlatlarımıza ahlaki düsturları veremezsek ;eğitimin bir anlamı yoktur !!! 

***Hani telefon edersiniz de karşınızdaki size " Ben sana dönerim " der ya !!! En nefret ettiğim söz.. Çünkü; dönerim çoğunun lügatında arkasını dönüp gitmektir !

***Dönün geriye bakın ,gençliğinize... Şimdi üste para verseler aynı şeyleri yaparmıydınız ?

***Bazen hayatınızın geçmişinde öyle bir hata yaparsınız ki; son nefesinize kadar bedel ödemeye mahkum kalırsınız !!

***Çekip giderken yad ellere, sevgini sadık bir yüreğe teslim ettiysen; gözün arkada kalmaz !!

**Çekip giderken yad ellere; onun sevdasını yüreğinde götürüyorsan, asla yalnız hissetmezsin kendini !!!

***Size sunulan ve anlatılan yaşam çeşitliliğinde ; yapacağınız tek şey kendinize uygun yolu seçebilmektir !!! 

***Yanılarak , aldatılarak, alet edilerek yaşananılanlar ; ileri ömürde olumlu olarak size yansıyacaktır. Onları yaşamadan öğrenemezsiniz !! 

***İçi boş şeylerle oyalanmak en değerli armağan olan zamanı israf etmektir !!

***Sakın ha ezberleyerek yola çıkmayınız !!! Hayat tahtasına kalktığınızda unutup takılır kalırsınız !!! Sonra ikmale kalmalarla geçer ömrünüz !!!

***" Ne içli,yanık sesi var ya !!"... Bende yanık kokusu nerden geliyor diye merak ediyordum !!!!! 

***Ben özlemeye alışkınım da ; ah şu gözlerim yokmu hep yollarda kaldı !! 
( Tecrübe Sarnıçımdan Damlalar .....---bir ----- başlıklı yazı KENAN KOÇ tarafından 11.11.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.