***" KARGAYA NE GÜZEL BOKUN VAR DEMİŞLER !!".. Oda gitmiş denizin ortasına pislemiş !!! Piyasada o kadar çok var ki !!! Kendini bir şey sanan !!
Vay be !! Yakında denize girme yasağı konulacak bu gidişle .

***Kızı ne doktorlar,ne mühendisler istemiş...Branşları uygun olmadığından gitmemiş işte !!! Hayırlısı olsun !! (

***" FINDIK KURDUM BENİM !!".. Ulan şu Tarkan ne bedavacı ya... Protein ihtiyacını nasıl giderdiği anlaşıldı nihayet !!!

***"SENİ GİDİ FINDIK KIRAN !!"... Balkon da ne zamandır duruyor fındıklar..Kıramadım !!.. Nerde o fındık kıran; uğrasaya bize de !! 

***"DALGALARA YAZDIM ADINI !!".. Nasıl bir kalem bu ya ? Dalga geçme !

***" HAPŞUUUUU !!! "... Adama bak ya ; " ÇOK YAŞA " desinler diye hapşırmayı alışkanlık haline getirdi !! Mendil bari kullansa !!! (

***" BEN GİDERSEM NE ... YİYECEKSİN ?.."... Sözün sahibi kendini neye benzetiyor; farkında değil ya !!! Mesele ...' sa;ortalık ...'tan geçilmiyor ki !! Merak etme sen 

***" OF BE !! EVi ... GÖTÜRÜYOR, BU NE HAL !!... 'TAN GEÇİLMİYOR!!".. Vah zavallım.. Sanki umumi hela işletiyor ya !

***Bizim kelimelerimiz ne kadar harika .. Hele bazı kelimelerin sonuna eklenen CUK,CAK,CIK,İM,UM,IM gibi ekler yok mu !!!! Sanki tatlandırıcılar gibi !!! (

***TDK (TÜrk Dil Kurumu)'nun adı; Kelime Üretme Çiftliği (KÜÇ) olarak tashih edilmiş olup; Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Hayırlı olsun !! 

***" ŞEYTANIN BACAĞINI KIRMAK !".. Adam şeytanın ayağını kırmak için kolayı bulmuş !!! Her gün okey masasında.. Bir de açsa da muradına erse !! 

**Ne kadar çok ağız var !! Liman ağzı, Dörtyol ağzı, Keser ağzı,Bıçak ağzı, Topun ağzı..Vs... Adam; ağzım var diye konuşup hava atıyor !! Ya az dur be; birde diğer ağzı olanlar konuşsa ne olurdu ki !!! 

***Şişe ağzı,İstanbul ağzı,Anadolu ağzı,Pazarcı ağzı,Tezgahtar ağzı,Yavru ağızı... Onları anladık ta birde şu kıçının ağzı yokmu !!! Ulan hiç olmazsa ağzınla konuş be !!! 

***" TAŞ VE TAŞLAMAK !!"... Kimi hacca gider şeytan taşlamaya..Kimi koltuk altını taşlar okeyde inadına.. Kimi it taşlar averalıktan.. Kimi de lafla taş atar, lafla taşlar ..Kimi dua eder başına taş düşsün diye..Ne güzel metod ya !! Şu taşın kıymetine bak !! 

***" HEPİMİZ TOPUN AĞZINDAYIZ !!!"... Hadi be durmayın kaçalım !! (

***"ÜZÜMÜ YE BAĞINI SORMA !! ".. Kim sormuş ki fiyatından başka şeyi !!

***"BABA BAĞI BAĞIŞLAMIŞ;OĞLU BİR SALKIM ÜZÜM VERMEMİŞ !!".. Ya çocuğun günahını almayın.. Küf sardı bağları..Ürün hasat edemedi ki ,versin 

***"DAR BOĞAZDAN GEÇİYORUZ !! ".. Geçme sende.. Az ileride genişi var !

***" HER HOROZ KENDİ ÇÖPLÜĞÜNDE ÖTER !!"... Adım başı çöplük.. Ne kadar horoz var ya... "Erken öten horozu keserler !!".. O zaman çöplük kalmaz işte !! (

***" SAKLA SAMANI,GELİR ZAMANI.!!"... Nerde saklasın ki, samanlığımı var ?

***"ÇEKİRGE BİR SIÇRAR İKİ SIÇRAR !!".. Şimdiki çekirgeler atletik değil .. Hemde kurnaz; üçüncüsü yok !! Yakalarım diye beklemeyiniz.(

***HEYBELİ ADA !! Adam atın ve kendisinin sırtında taşıyor heybesini.. Adaya bak sen ya her taraf heybe dolu ..

***" YUKARI TÜKÜRSEM BIYIK,AŞAĞIYA TÜKÜRSEM SAKAL !!".. Hangisine tüküreceksen,diğerini kes .. Yutkunup tükürüğünü yutacağına, kılını feda et işte !! 

***"DAMLAYA DAMLAYA GÖL OLUR !!!"..Yok ya !! Ne gölü ?.. Toprak kumlu.. Ama SASKİ faturası .. Mesele orda işte !! (

***" ÜSKÜDARA GİDERKEN ALDI DA BİR YAĞMUR !!".. Vah be.. Şemsiyesi de yok ki .. Bir katip için değer mi sırılsıklam olmaya !

***"AK AKÇE KARAGÜN İÇİNDİR !!".. İstemem ak akçe.. Olmasın yeter ki kara günüm..Hem nerde o ak akçeler ? Ben hiç görmedim.. (

***" AYAĞINI YORGANINA GÖRE UZAT !!"... Bırak yorganı,garibin bir çulu bile yok.. Hem iki ayağı doğuştan yok ki !!

( Tilki'nin Geyikleri ( 9 ) başlıklı yazı KENAN KOÇ tarafından 10/30/2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.