Kim ne derse desin!

Bu dünyadaki en güzel ses, yâr sesidir.

Bu da onun ifadesidir.

Sesin geldi kulağıma ya öldüm bittim ben sevincimden! Ne diyeceğimi unuttum? Ne yapacağımı bilemedim?

Tuttum telefonu öptüm.

Teflon kafaya döndüm. Güle güle öldüm.

Allah aşkına ben ne yaptığımı biliyor muyum?

Seni görünce sesini duyunca ben beni biliyor muyum?

Aynaya baktığımda dahi ben seni görüyorum.

Gözüme inen perdesin sen, kalbimi saran örtüsün sen. Beynimi çevreleyen zarsın sen.

Sesin geldi kulağıma ya! Aklım başımdan gitti. Yüreğim yerinden oynadı. Dilim dolandı. Gözüm sulandı.

“Sen misin?” dedim sana.

“Yok deve!” dedin, utandım. Hiç değişmemişsin; aynı zeka, aynı kalite, aynı hazır cevap!

Sesin geldi kulağıma ya! Canıma can geldi, yüzüme renk geldi. Damarıma kan… Neymişsin be güzelim! Ne iyi etmişsin de aramışsın be çiçeğim! Sen olduğunu bile bile sordum ‘Kimi aradınız?’ diye. Sen de ‘Cehennemin dibini!’ dedin, mahcup oldum. Bildiğim gibisin yine; farklısın, alımlısın ve esprilisin.

Sesin geldi ya kulağıma! Ne güzel bir sesin varmış. Kulağımda esen bahar yeli… Yahut akan bahar seli… Dalımda öten bülbül sesi… Yahut gül nefesi… Sesin en güzel melodi bana… Hiç eksilmesin kulağımda. Hiç düşmesin dudağında ismim. Kulağıma küpe olsun ismin. Hiç de çürüsün cismim, küflensin etim kemiğim.

Sesini duydum ya! Ölsem de gam yemem gayri. Benden bahtiyarı yoktur sanırım. İçimi cilaladın ya, ruhumu okşadın ya! Yok olsam da üzülmem artık. Benden mutlusu yoktur dünyada bilirim. ‘Sen aramadın bak yine ben aradım.’ diye kapağını da oturttun ya mest oldum sana. Daha bir sevdim seni, daha bir ısındım, daha bir hayran oldum sana.

 Beni aradın ya! ‘Yok ya bu kadar da uzun boylu değil!’ dediğini duyuyorum. ‘Bak işine!’ dediğini de! ‘Bakıyorum aşkıma!’ işim bu benim. ‘Seviyorum seni doyasıya!’

Sesin geldi ya kulağıma! Düşmem artık darlığa!  Gitmem yokluğa, sapmam ayrılığa bir daha! Dünyadaki bütün seslerin en güzeli olan ses! Dünyadaki bütün seslerin en zarifi, latifi ve motiflisi, nakışlısı ve albenilisi olan ses! Sana kurbandır bu nefes! Ayrılığı kör bir bıçakla kes!

Sesin geldi ya! Ölmem asla! Senin dışında her şeye sağırım artık, herkese. Mahrum olmak istemem sesinden, senden.

Bu dünyada en güzel ses yâr sesidir.

Kim ne derse desin!

( Ses başlıklı yazı GürhanGürses tarafından 30.08.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.