Gözlerimi açıp, güne “merhaba” derken ruhumun ne denli yorulduğunu hissedebiliyordum. Neden mi? Sorumluluklarım, iş hayatında yaşamış olduğum olaylar, aileme yeteri kadar zaman ayıramayışım, daha sıralayabilecek çok şey… İşte bu duygular ve olumsuz ruh haliyle başlamıştım güne, “Acaba bugün neler yaşayacağım?” diye düşünüyordum.

            Odamda otururken içeriye yaşlı bir amca girdi. Ayağa kalkarak oturması için buyur ettim.

-Dilara’nın dedesiyim dedi.

-Evet, amca! Dedim.

-Dilara, şu an Ankara Polatlı’da soğan tarlasında çalışıyor.  8.Sınıfta okuyor, diploma alması için ona yardımcı ol.Yazıktır.

Konuşmaya başladı. Konuşurken nefes nefese olduğu aşikardı.

-Su iç, amca dedim.

İçti, birazcık da olsa rahatladı. 70 yaşlarındaydı. Beyaz sakallı, nur yüzlü, gözlüklü ve şalvarlıydı. Zamanında çok çalıştığı belliydi. Hayat onu yorgun düşürmüştü. Elleri nasırlaşmış, yüzü buruş buruş olmuş, buna rağmen yaşama sımsıkı sarılmıştı. Bitkindi ama ayaktaydı. Düşünceliydi. Az konuşmaya çalışıyordu.

-Nasılsın amca, iyi misin, bir şeyler içer misin? dedim.

-Allah razı olsun.Ben içemem.Şeker var,tansiyon var, kalp var, astım var,ameliyat,…dedi.

-Daha ne bıraktın amca.

-Çok şükür evlat,şükür ki, Allah’tan geliyor.Toprak olacağız,öleceğiz bir gün.Bu Yüce Rabbimin bana olan imtihanıdır.Ben ölüme hazırım evladım!..

Ne diyeceğimi bilemedim. Şaşırdım. Bakakaldım. Bir an öylece konuşamadık. Odada sessizlik oldu. Sanki,  dedim ve konuşmalarım boğazımda düğümlendi kaldı.

-Ya Rabbim! Günahlarımı affet, bağışlayıcısın, beni de bağışla, dedim kendi kendime bir an. Bir sürü hastalığı var. Şikayetçi değil. Rabbine şükrediyor. Biz de en ufak bir şey olsa hemen şikayet, hemen şikayet.

“Rızkını biçer mi, gayret etmeyen,
Oturup miskince, sofra bekleyen..
Bunu sen, dört mevsim açlık çekmeyen,
Küçük karıncaya, sor da söylesin... (C. Numanoğlu)”

- “Ya Rabbi! Sana şükürler olsun.”

( Bardağın Dolu Tarafına Bakmak başlıklı yazı Rafi Batın tarafından 25.07.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.