Kitap ve yardımcı kaynak bir okulun en önemli ihtiyacıdır. Her ne kadar bütün bilgileri internet üzerinden alıyor olsak da, kitabın yeri ve önemi tartışılamaz. Çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığını kazandırmak zorundayız.

Şüphesiz bu konuda öğretmenlere ve velilere çok büyük görevler düşüyor.

Emekli olmadan önce Yozgat Merkez Sakarya İlköğretim okulunda kütüphane kurma çalışması yapmıştım. Sanırım çok da başarılı olmuştuk. Türkiye’nin her bir yöresinden koli koli kitap yollayan duyarlı vatandaşlarımız sayesinde güzel bir kütüphane kurmuştuk.

Öğrendim ki, şimdilerde bu işi Sorgun’dan bir okulumuz, Mevlüde Ahmet Doğanay Anadolu öğretmen Lisesi yapmaya çalışıyor. Ciddi bir adım atarak okullarına bir kütüphane kurmak için kolları sıvamışlar ve "Kitap Bağışı" kampanyası başlatmış durumdalar. Biz bu çabayı kutlu bir çaba olarak görüyor, desdekliyorum. Yozgat Şiirler Yazarlar Derneği olarak da kendilerine yardımcı olma sözü veriyoruz.

Sorgun Mevlüde Ahmet Doğanay Anadolu Öğretmen Lisesi idarecileriyle telefonla görüştük. "Evet okulumuza bir kütüphane kazandırmak üzere kitap bağışı kampanyası başlattık" dediler. Gerekli izni-onayı aldıklarını da ifade ettiler. Evet "Haydi Hayırlısı Allah mübarek etsin." İnşallah arzu edilen sayıda kitap toplanır ve bu okulumuz güzel bir kütüphaneye kavuşur.

Çaba güzel bir çabadır, gayret kutlu bir gayrettir. Bu kutlu gayrete destek olmak da mübarektir, kutsaldır.
Okullarda işleri daha çok edebiyat öğretmenleri yürütüyor. Okulun edebiyat öğretmeni Seyit Özdemir hocanın da bu çabanın içinde yer aldığını öğrendik ve çok mutlu olduk. Bizim de üzerimize düşeni yapacağımızın bilinmesini isteriz. Çünkü okunmayı önemsiyoruz, kütüphane kurma çalışmalarını desdekliyoruz.

Sorgun Mevlüde Ahmet Doğanay Anadolu Öğretmen Lisesi idarecilerini kutluyoruz, edebiyat öğretmenlerimizi alkışlıyoruz. Çabaları kutlu bir çabadır, Allah gayretlerini artırsın, ümitsizliğe düşmeden yollarına devam etsinler mutlaka netice alacaklardır buna inancımız da tamdır.
Şimdi biz de okuyucularımıza bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Ellerindeki çöpe atacakları kitapları-ansiklopedileri değil, çocukların okuyabilecekleri okumaları gerekli olan hikaye-roman ve araştırma türü eserleri temin ederek bu okuluma ulaştırsınlar. Kitaplıklarında ne var ne yok toplayıp postalamak onların işine yaramaz. Güncel - önemli - okunması gereken eserler yollanmalıdır. Buna hassasiyetle özen gösterilmesini rica ediyoruz.

Bir başka önemli konuda posta ve kargo ücretlerini lütfen okula bırakmayınız. Bir iyilik yapıyorsunuz bari tam yapın. Posta- kargo ücretini de karşılayıp okulumza gönül rahatlığı ile kitap yollayın!.. Bunları nerden mi biliyoruz? Bizim başımıza kitap ücretlerini geçti, birde hiç ihtiyaçduyulmayan çöpe atılması gerekenlere para ödedik halen ona acıyoruz... Onun içindir bu konudaki hassasiyetimiz.

Sorgun Mevlüde Ahmet Doğanay Anadolu Öğretmen Lisesi "Kitap Bağışlarınızı" bekliyor. En güzel eserleri, okunması gereken kitapları hikaye-roman ve araştırma-kültür eserlerini yavrularımıza yollayın okusunlar, incelesinler ve hayata hazırlansınlar. Bu bir kutlu sevdadır, bu bir mübarek çalışmadır. Üç-beş eserlede olsa onlara desdek olmak insani bir görevdir.

Kitap Bağışı için okulumuzun adresi: Mevlüde Ahmet Doğanay Anadolu Öğretmen Lisesi Aydınlıkevler Mahallesi Ayrıklı Caddesi İlçe stadyum üzeri 66700 Sorgun Yozgat. Arzu ederseniz okul idarecilerine de ulaşıp bilgi alabilirsiniz. (0354 4150076) Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği olarak bizler her türlü desteğe hazırız, bizde varız diyorsanız buyrun- hep birlikte bu okulumza bir kütüphane kuralım, kitap bağışımızı bekliyoruz.
                    Ahmet SARGIN/ YOZGAT ŞAİRLER VE YAZARLAR DERNĞ. BŞK.

( Kitap Bağışına Siz De Katılın başlıklı yazı Ahmet SARGIN tarafından 3/8/2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.