1 Siz Bizim Fanatikleştiremediklerimizden Misiniz?
Uzun yıllara dayanan bir tartışmanın ortasın da buluruz kendimizi, gerçekleri araştırmamıza ya da görmemize mani olan gizli güçlerin o tatlı sesleriyle  söylemiş oldukları ninni teorilerle uyutulup dururuz bebek gibi.

Öyle hale geliriz ki kim olduğumuz unutturulur yapay kimliklere büründürülürüz  seve seve ya da öve öve...
Hal  böyle olunca da yerine ulaşıp tahtına oturtulmuş olacaktır bir garip fanatizim. Tabi bu olgunun adı sadece bize göre fanatizim onlara göreyse rüyalarını süsleyen bir fantazim dir.

Sanki bir futbol maçını izler gibi kim gol atıyorsa taraftarı alkışlar büyük bir coşkuyla mağlup olan taraftarsa yuhalar galibiyeti. söz açılmışken onuda anlamak mümkün değil ya aslında 11 kişi top peşinde koşar yönetim kazanacağı parayı sayar bizlerse birbirimizi yeriz yediğimiz yetse bari birbirimizi öldürecek kadar kinleniriz birbirimize.
Ahanda buyur! bir düşman edinme teorisi daha geliştirilmiş olur ustaca.

 Taraftartar olmanın adı tarafsar olur böylece yani tarafımızı sararız büyük bir sahiplenme duygusuyla tarafzedemizi de  kahr-ı perişan ederiz daha önemli mevzularımız yokmuşcasına. 
 Eee malumumuz gayede bu değil miydi zaten bu işin ordinaryusları senaryoyu böyle yazmıştır bizde buna çanak tutan hacıyatmazlarıyızdır bu oyunun.

Malum bu saye de gaye yerini almalıdır elbette mirim, meydanı  nasıl ele geçirirler sonra? Allah muhafaza. İşi kolaylaştırmak kolay değilse de kolaylaştırabildiklerinden olmak lüzum eder muhteviyatı gereği.

Zor mesel! onların ki de emek ister , böyle bir düzeneğin müridi olmak   kolay mevzu değil sanıldığı  kadar. Biz onlardan daha kolaycıyız durum gereği.

Bilinir ki mutfak işi zordur  hele böyle bir dava da  yemeği yaparken her bir şeyi eksik ya da fazla kaçırmamak lüzum eder  gurmelerine tattırmadan  önce.

 Sonrası mı? Sonrası işin sunum kısmıdır belki de en keyifli olan bölümüdür .Yemeğin damak da bıraktığı duyguyu görmek için oturup seyretmek kalır geriye.Beğeni bulmuştur sofra da sunulan lezzet malum gurmesi de hayli keyiflenmiştir bu işten, geriyeyse okkalı bir kahve  içmektir icab eden bu sunumun üstüne.

Şimdi gösteri zamanı!
Asıl verilmek isteneni ötelemek şerren mümkün mü ?
Elbette değil  olursa hatrı kalır konseptin.

Mikrofonik sesler  sahneye çıkar seyirci karşısına istedikleri repliklerini oya gibi nakşetmeye başlarlar gerilmiş gergefe sonrası kolay tabi hangi nakışı dökersen o resmedilir boş olan kumaşa.

Böyle bir resmin figürüyse su götürmez gerçeğiyle fanatizim tablosudur muhakkak ki.

Nelerin fanatizimine hizmet ettik ey millet ?
Nelerden vazgeçtik nelere nakşedildik konu da biziz konukda.
Nakşedilen  gergefe figürde biziz figürasyonda.
 Uyumak için daha ne kadar bu ninnileri dinleyip daha kaç tabak yemek tüketeceğiz ve daha kaç kez nakkaşeye figür olacağız? Bilinmez...
Rabbim sonumuzu hayreyleye...


Yasemen Akyürek ANKARA 29 OCAK 2013

( Siz Bizim Fanatikleştiremediklerimizden Misiniz? başlıklı yazı Yasemen Ak.Y tarafından 31.01.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.