Kar mı nankör, toprak mı iyilik yaptığını sanıyor?
Üşümesin istiyor Toprak Ana,sıcak koynunda saklamak istiyor su olmuş kar’ı.
Ama kar diyor ki’ erirsem kâr değilim,bırak kalayım özümde.Günlerdir coğrafyamda bu kar-toprak ilişkisi yaşanıyor.’Tanrı bizi cezalandırıyor mu yoksa ödüllendiriyor mu ‘ diyorum ;’Allahın işine karışma’ diyor sığınmış anam.Bana kalsa sevmem ne karı nede beyazı.Ama yakışır kar çamın yeşiline,dağların doruğuna,çıplak ayaklara!!!!

Yağmıyor kar…Oysa bu vakitler bata çıka yürürdük sokaklarda..Sokak lambasında kar tanelerinin dansını seyrederdik en kristalinden…

Usum geçmişe takılıp kalmış ondandır ‘kar mevzusu’ üzerinde bu kadar gereksiz durmam.
Alışmışız galiba ama hayat ezber bozandı demi ya?Bir tümce beliriyor zihnimde,nereden geldi bilmem.’Ölüm gibi sevdada da yalnızdır insan’….
Öyle miydi gerçekten?Kendi sevdasını mı yaşayandı sevdalılar? Sevda hadisesinde de taraflar vardı yani.

Sevgiyi sende sevmeyi sevdiğim için sevgilim olansın yani durumları.
Her kâğıt kalem kardeşliği yaptığımda bir parça saçmalatır beni sözcükler( yada zihnim,yüreğim).
Şimdi bıcır bıcır çocuk sesleri arasında yazıyorum.Benim olmayan ama en çok beni ven yapan çocuklar..
‘Muhammet ne olur sarı boyanı versen?’ diyor Ömer.Ne olurdu yani? Ömerin bembeyaz sayfasında hazan sarısı eksik olsa ne olurdu?

‘Gel Ömer ben sana Mavi vereyim sen yaprakları da mavi yap,denizini de’.

Yazıya dönüyorum.Kolay mı olaylardan kendine dönmek?Hayır… Söylediğim en büyük yalanlardan biri.’Acımadı ki,acımadı ki!!’ Ve insanın söylediği en acınası yalan kendine söylediği,kendini inandırdığı…

Hep biraz yarım kalmışlık,geç kalmışlık var tümcelerimde.(kime göre ve neye göre geç ve yarım?? )

Hep bir alacak-verecek davası tutturmuşum.Ben hayattan,yazgım benden.Tümcelerimin sonunda ya üç nokta yada soru işareti var.Ya yarım kalan,dolduramadığım,ifade edmediğim boşluklar yada sorularım kime sorulduğu belli olmayan muammalar.

Ama bu defa üç noktanın birini alıp ikisini yalnız bırakacağım.Tek olan yalnız olan değildir çünkü her zaman.Bazen en kalabalık olandır yalnız.
Ve anladım ki tamamlanmamış tümcelerin sonuna ne kadar nokta koyarsan koy( imladan bahsetmiyorum), tümcenin boş kalan yerini dolduran onlar değiller.Yaşayamadıklarımız…

Şimdi ise AZAD ettim üç noktanın noktasını.Bir başka tümcede anlam bul(dur)ması için..


( Üç Noktanın 'Noktası' başlıklı yazı ezgi-oykum-- tarafından 27.08.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.