Ceylan ile canavarın savaşında biri can derdiyle savaşan, bir diğeri ise kendi zevkine düşkün bir savaş başlar. Ceylan kendisini pes ettirmemeye savaşır mücadele eder.
Canavar yeneceğim umuduyla ceylanı zayıf görür pek fazla yormayı sevmez savaşır.
Savaşı can yüreğiyle mücade ettiren Ceylan canava adeta bir ders verircesine savaşarak , o zayıf gücüyle, o ince narin vücuduyla savaşı kazanmak için savaşır.
Bu savaş karşısında canavar halen kendisine güvenci sonsuz bi şekilde rahatını pek bozmadan kuvvetine güvenen ve kendisi için kolay sanan caylan ile savaşan canavar sonradan işin farkına varirki, olacak gibi bi savaş değil. Ceylanın güçsüz bi halde kahramanca mücadelesi kendisini büyük bi şaşkınlığa uğratır ve kendisi için kolay sanan savaşı zorlu bir müacdeyle pes ettirir. Savaşı kahramanca savaşan narin ve güçsüz ceylanın zaferi sonucu ile savaşı bitirmek ister, ve savaş canavarın yenilgiyle kendisine bir ders olarak, asla unutamayacak bi şekilde sonuca varır gider.

İşte güçsüz sanıp savaş açan güçlü, sanmasın ki kazanırım havasıyla güçsüze savaş açsın.
Oysa güçsüz savaş yapan, can yüreğiyle, canını feda edercesine savaşan ve cesurca savaşanın zaferiyle kendisine utanç duruma düşürmekle kalınır çeker gider.
( Canavarla Ceylanın Savaşı başlıklı yazı mehmet-tas tarafından 6.08.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.