Elazığ Hazar Şiir Akşamları programı mükemmel bir programdı. Şiir ve edebiyat adına örnek gösterilmesi gereken bir şölendi. Bence bir çok şiir programına örnek gösterilmesi gereken şahane bir organizasyondu.      

 

      Daveti alınca bu programa mutlaka gitmeliyim dedim. Kayseri’den Bekir Alim beyi arayarak nasıl gideceklerini sordum. Trenle gideceğiz, dediler ve bana da yer ayırdılar. Birlikte düştük yollara… Maceralı bir yolculuktan sonra vardık Elazığ’a… Hiç gitmediğim, merak ettiğim bir şehirdi burası.   

 

       Elazığlı dostlarımız bizi sıcak bir ilgiyle karşılayıp otelimize ulaştırdılar. Mavi Göl;  Hazar Gölü’nün kıyısında turistik güzel bir mekân. Şairlerin karşılanması, otelin güzelliği, şairlere verilen değeri ve programın güzelliğini müjdeliyordu. “Hazar Şiir Akşamları”nı çok merak ediyordum. 

 

     “Hazar Şiir Akşamları”, “İşte program budur” dedirtecek mükemmellikte başladı. Elazığ Valisi Muammer Erol’un, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu’nun ve İl Kültür Turizm Müdürü Tahsin Öztürk’ ün çaba ve gayretleri takdire şayandı.        Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl, TSO Başkanı Ali Şekerdağ, organizenin şair kahramanları Bedrettin Keleştimur, Mehmet Şükrü Baş ve Elazığlı şair dostlarımızın çabası alkışlanacak değerdeydi. 

 

      Program sadece bir şiir şöleni olmaktan ibaret değildi.  “Yunus Emre ve Aşk” konulu programda, şairler yürüyüşü, konferanslar, paneller, konuşmalar, edebiyat dernekleri sempozyumu, konser, kültür yarışması, ilçe programları, yazarlar imza günü olmak üzere birçok etkinliği içinde barındırıyordu. Ayrıca Harput ve  Keban gezileri de şiir şölenine zenginlik kazandırmıştı.    

 

       Elazığ’da en çok merak ettiğim mekân Harput’tu. Elazığlı okul müdürü misafirperver dostumuz, Muammer Aksoy bizlere Harput’u gezdirerek unutulmaz bir gün yaşattılar. Şahsına şükran borçluyuz.  

 

      Harput türbelerle ve tarihi güzelliği ile size geçmişe  doğru bir yolculuk yaptırıyor. Arap Baba, Hz. Hulusi Efendi, Musa Kazım Efendi, İmam Efendi türbeleri bunlardan bazıları. Bölge yüksekçe bir mekânda kurulmuş olup, Elazığ tarihini hatırlatıyor. Camileri, türbeleri, hamamları ve eski Harput evleriyle sizi tarihe taşıyor. Aynı  zamanda, harika bir  seyirlik alan.    

 

      “ Şiir şöleni işte böyle olur!” dedirtecek güzellikte yapılan “Hazar Şiir Akşamları” Uluslar arası bir boyuta taşınmış. Türk Dünyası’ndan birçok şair-yazar dostumuzla kucaklaştık, tanıştık. Gerçekten de takdire şayan bir programdı.     

     Elazığ’da şiir markalaşmış, kendine vatan bulmuş, “Hazar Şiir Akşamları” diğer şiir şölenlerine örneklik teşkil edecek boyutlarda. Kendi adıma, yemek, ağırlama ve misafirperver tutumları şaire-ozana verdikleri değeri ispatlıyordu. Onun için “Hazar Şiir Akşamları” bütün şiir şölenlerinin “Ağabeyi” konumuna yükselmiş.   

 

     Bu denli güzelliği ve şiire verilen değeri, edebiyata sahip çıkılmasını görünce kendi yöneticilerine sitem ettim. Yıllarca yapılan çabamızı görmezlikten gelen ve umursamazca bir tavırla “Bunları bırak Ahmet Hoca yaa!” diyenlerin kulakları çınlasın dedim.  Hüzünlendim ve kendi şehrim adına böylesine umursamaz insanlara sitem ettim.     

 

    “Gelin görün şiir şölenini, şiir programını, edebiyata ve kültüre verilen değeri!..” diye, haykırmak istedim Elazığ’dan Yozgat’a.    

 

      Ne yalan söyleyeyim ki, Elazığlılar bizleri utandırdılar. Programları ile, misafirperver tutumları ile, konuksever çabaları ile, emeklerinden, alın terlerinden utanır olduk. Kutlamak ne kelime onları ayakta alkışlıyor, alın terlerine duyduğum saygıyı ifade ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar! Hep şiir güzelliğinde yaşasınlar.      

 

      “Hazar Şiir Akşamları” tek kelimeyle “Mükemmel” bir organizasyondu. Takdir ettiğimizi, kutladığımızı, hayran kaldığımızı söylemekten mutluluk duyuyoruz.  Emeği geçen herkese teşekkür eder saygılarımızı sunarız.        Kayseri ekibiyle; Alim Gençer, Nevzat Abi ve Şair – Yazar Muhsin İlyas Subaşı ile gittiğimiz bu güzel organizasyondan yine birlikte döndük Kayseri’ye… Tabi ki, oradan da Yozgat’a…

.............................................

 

     NOT: Hazar Şiir Akşamları Programında yakın dostluklarını gördüğüm: Elazığ dan Bederettin Keleştimur'a, Mehmet Şükrü Baş'a, Muammer Aksoy'a, Nevşehir den Ayşe Paslanmaz'a, İLESAM Temsilcileri Mehmet Nuri Parmaksız ve İsmet Bora Biinatlı'ya, Eskişehir den İbrahim Sağır'a, Kayseri den Bekir Alim, Muhsin İlyas  Subaşı ve Nevzat abeye, İstanbul dan Hallil Gökkaya'ya,  Dursun Elmas ve Nurala Göktürk Hanımefendiye, Salihli den Ahmet Otman'a, Kırım dan Nariman  Abdulvahap'a, Çanakkale den Mustafa Berçin'e, Antalya dan Mustafa Ceylan'a ve Aziz Hemşehrim Mevlüd  Uluğtekin Yılmaz'a Teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum.

 

                                             Ahmet SARGIN

                           Yozgat Şairler Yazarlar Birliği Derneği Başkanı

( Elazığ Hazar Şiir Akşamları Mükemmel Bir Programdı başlıklı yazı Ahmet SARGIN tarafından 5.07.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.