1 Telefon Sapıkları


              
Telefon birbirinden uzak yerlerde bulunan kişiler ve düzenekler arasında bilgi alışverişini sağlayan elektrikli ses alıp verme aracı.
             
              
Kimine bir ' Alo ' dese yeten cinsten ki takoz denilen derecede bile olabilir, kimine de en lükslerinden, son çıkanlardan, illa pahalı olanlardan renk renk, model model seçenekleriyle ceplerde yada mesaj yazmaktan ellerde. En hit şarkılar zil seslerinde, en güzel resimler duvar kağıdında ve en güzel anlar kameraları sayesinde hatıralarda.

               Otobüste tak kulaklığı dinle sevdiğin müzikleri, yok kulaklığın evde kaldıysa aç telefon rehberini, işaretle herkesi yolla bir  ' naber ' mesajı. Sonra işi olmayan, işi olsa da sana cevap vermeden duramayacak birileri vardır mutlaka ya, cevap yazanlara birer mesaj daha. Derken varmışsın bile gideceğin yere telefona kitlenmiş bir şekilde. Otobüste ayakta duran hamile abla, yere yığılmak üzere olan ton ton dede çokta umrunda değil nedense?

               Gideceği yere kadar en yükses sesiyle, kankasıyla, manitasıyla konuşup, kahkalar atanlar mı dersin, dert yananlar mı dersin...Nasıl rahatsız eder o kitabın en heycanlı yerini okumaya çalışan bilgiye, yazıya, şiire aşık insanları !

                Bunlar bir yana da en kötüsü, zaman zaman her insanın başına gelen, canını sıkan, bazen güldüren bazen üzen bazen sinir katsayısını yükselten, küfürler ettiren ama yinede hırsını alamayan insanların yakalandığı şu telefon sapıkları yok mu ?

                Yok mu dedim ama kendime de aynayı tutuverdim bir kere. Çocukluk deyip geçemiyorum şu an, öyle kızıyorum ki kendime. Ambulansı arayıp yalandan hastalık uydurup, yanlış adres vermeler mi dersin, Ramazanda insanları sahura kaldırmalar ya da uyanık olan tüm ev halkıyla( hele bide uyur uyanıklarsa) tesadüfen uzun uzun sohbetler mi dersin...Yoksa yarışmadan ararmış gibi millete sorduğumuz sorular ve doğru cevabı bilenlere evlerine teslim edeceğimizi vadettiğimiz hediyeler, armağanlar ve daha neler neler.

                 Bir de bizim çocuk aklıyla, çocuk yaşta anlamıyla söylüyorum, kesinlikle çocukluğa bağışladığımdan değildir ki kocaman adamların yaptığı telefon sapıklıkları var ! Konu buraya gelince, bizim zamanında  yaptığımızın sapıklık değil de kötü şakalar olduğunu farketmiş bulundum nedense !

                  Teknolojinin daha da gelişmesiyle, telefon sapıklarının sanal aleme hücum etmesine rağmen yine de telefon sapıklıklarından kurtulamadığımızı görüyorum şu günlerde. Nasıl insanlar, nasıl beyinler, nasıl düşüncelerdir bunları yapanlar bir anlam veremiyorum fakat sinir olmamak içten değil !

                  Kiminin eski sevgilisidir arar gizli numaradan veya bir başka numaradan ısrarla. Mesajlar atar, sesini dinler, şarkılar dinletir...Kimi zaman garip sesler çıkarılır hiç tanımadığınız insanlar tarafından, taaa uzaklardan çevirir numaranızı ve denk düşür sizi. Özelliklede akşam saatlerinde başlar sapıklıkları ve belki Güneş'in doğuşuna kadar uyutmazlar telefonu kapatmayı akıl etmezseniz ! Kapasanız ne yazar ki sabah kalktığınızda atıyorum, falanca numara 22 kez aradı, 3 sesli mesaj bıraktı şeklinde gelen mesajlarla bozmaya devam ederler sinirinizi fazlasıyla.

                   Kimi yanlış tanıdığınız iki yüzlü, arkadaşınız bildiğiniz bir hainden almıştır numaranızı kimi atmıştır kafasından ya da siz eşinizi dostunuzu ararken tek bir numara yanlış çevirmekle yaptığınız büyük yanlıştan sonra dadanmıştır telefonunuza. Sesinize hasta oldum, aşık oldum, çok etkilendim vs... Yada sadece arkadaş olmak istiyorum gibi türlü yalanlarla rahatsız etmeler...Bahaneleri çoktur yani boş vakitlerinin bbolluğu gibi !

                   Hoş gerçekten böyle tesadüf eseri iki tarafında neşeli, formunda olduğu bir gün yada gerçekten yaralı ve yalnız olduklarında, hiç adeti olmadığı halde bir de nasipse iyi arkadaş oldukları görülmemiştir ? Görülmüştür tabiki de kendimden biliyorum ve de çevremden...Zamanla biter yada bitmez orası belli olmaz ama böyle güzel tesadüflerde var ki bu bir sapıklıkla başlamamıştır zaten !

                   Hiç uzattığımı düşünemiyorum nedense :) Keşke bunlardan yani telefon sapıklarından temelli kurtulma yollarını falan bilsem de anlatsam sizlere ama bilimin, bilim adamlarının, polisin yani ilgili kişilerin kısa yoldan zahmetsizce bu kişilerden kurtulma olanakları sağladıklarından bihaberim ki zaten Türkiye'de çoğunluğun görevini tam yapmadığına inananlardanım da buralara girmesek daha iyi şimdi.Yoksa sonlandıramayacağım yazımı :)

                   Ne diyelim o zaman Allah, sapıklara akıl, uğraşacak başka işler ve bizlere de sabır ihsan eylesin !
                   Hepimizi korusun bu işe yaramaz, laftan anlamaz insan dışı varlıklardan...!






( Telefon Sapıkları başlıklı yazı ösqee tarafından 23.06.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.