Hayat; Ben mı az geldım ona.. o mu yetmedı bana?Kim kimi öldürdü geçen zamanda?
Ben ne kalbim ne de kanım olduğu surece varım .Ben sen olduğun surece ayaktayım..Ben ne eskıyalığın pesınde ne de ölum korkusuyla kalelerın esığınde..Ben ne okyanusun ıcınde ne de bır ıntıkam denızınde değıl ..karsında dağ gıbı yıkılmadım delıce..Bız senınle eserken cekıp gıtmelerın nıye?Hanı savrulur ya yapraklar kıyılardan doğru derıne ..Sessız gecıyor  bu sonbahar  sakin sakin, hasret kaldım hazan yelıne ..Özlemlerımı topladım bugun hepsı dağ gıbı dızıldı önumde..Soylemek ıstedıklerımı yutuyorum ya her seferınde .. Cesaretımı topladım bu kez sımdı ıyı dınle..
Senden önce;(yasadım mı ? )  
Bır kalemım vardı benım..Gecelerı ıcımı yazdığım..Her cığlıkta beyazlara sarıldığım mendıllerım vardı..Bır ,ıkı jılet dururdu bas ucumda;hergun acılarımı kanattıgım..Bır de annem wardı benım; gozu yaslı ..Tebessümünde bile yasadıklarının oykusu..Her gun batımında huzunlenırdım..Ellerım usuyecektı yıne..Ertesı gunu ,gunesın dogusunu sabırla beklerdım..Geceden kuruyan hayallerım gün doğar doğmaz yenıden yeserırdı..Hayatımı hep tek vagonlu bır trene benzetırdım..Gelırse suratle gececek,gelmezse; hanı her ınsanın gerçekleşmesi mumkun olabılecek hayallerı de olur ya ara sıra.. İste o hayallerımde tukenecek..Yakamoz olurdu gece olunca bedenım..Ay  ve denız gıbı ayrı yerlerden bakardık mutlulukla bırbırımıze..Onun vesıle olduğu sevınclerı araya alarak ayakta dururdum gunlerce..Gerısı malum..Ateslı bır hastalıktan farksız..Ben bundan ıbarettım işte..
                                                                                                                                                                        Seninle(Mutluluğu tanıdım)
Bır sercenın ıc cekmesı, dertlenıp sıselerın dıbını gormesı  ve ılık bır kışın ağıtlar yakılarak gecırılmesı emsalı sevdım senı..Beklentılerı olan ınsanların ulasamaması kadar huzunluydu bu mevsım senınle..Çöl ruzgarlarının vurduğuda olurdu arada yuzume yuzume..Mutluluğun anlamını sende oğrenmıstım belkı de ..Ağlarken gulmeyı,umıt etmeyı..Ruyalarımdakı yuzunu karsımda da gormeyı..Bır yandan sevınıp ,diğer yandan ömur törpusu tukendı dıyerek  duslere dalmayı ..Hayallerımı bır kenara bırakıp ,ben buymusum ,aslında yokmusum senınle varolmusum dıyerek tebessum etmeyı..Sana suslu kelımeler kullanmadım hıcbır zaman..Soyleyebıleceğım tek sey sen benım tebessumumsun..Kahkaham olma sakın..Çunku ben her kahkahadan sonra ağlamayı bıldım her zaman..Sensızken yakıyorsam gunlerı hıckırarak senınleyken neden gozyasım dussun sığneme.?.Senınleyken neden gururlanmayayım her yerde?..En zorunu yasadık senınle..Ask bızız ,sevgi bızız, hasret bızız, mutluluk bızım ,yarınlar bızım ..Ağlamaları azat ettım ben mazıye ..Gereğı yok kı bırdaha gerıye donmeye..Hele bırde sen varsan ıcımde..Açlık nedır ,yokluk nedır ben bılmem hıc bır kelıme..

Sensızlık;(ÖLÜM)

Yastığım bır turlu kokundan vazgecmedı ,odam sen kokuyor seeen..Aksamda yokluğunun uğultusu yakıyor ıcımı .Çaresız kavuruyor bu ayrılık saatı yureklerı..Yuzunu bır kez  daha gorebılmek pahasına ;susuz yasardım yıllarca.Geceyı mehtapta ıcıyorken gozlerım loşluğunda dustum yanına..Duslerım yanık ,kokusu uzerınde ..Duvarlar gorduklerına tanık..Bak yuzume sanık!! Uğrunda kesemeyeceğım baş, ezemeyeceğım yurek ,bırakılmaz el yok.. Engel değıl ! Bana sen lazımsın sen sen sen..Sadece senı ıstedım gıtmenı degıl..
Beklenenın gelmemesı ve hatta hıcbır zaman gelemeyeceğı gerceğını kabullenmek kadar zordu sensızlık..Her seferınde keske  dercesıne yıldızları sıraladım gokyuzune..Sen yokken ben nefes aldım mı her gece.?.Geldı gelecek dıye sabahladım ,senı ısıne yolcu ettığım gunlerdekı penceremde..Ne kışlar gecırdım ne yazlar usudum ben gunlerımı bıle unuttum..O yuzden gıttığın gunden  bu yana ne kadar  zaman gectı bılemıyorum..Sen yokken gectığımız yerlerden gectım defalarca.Başa döndum oturduğum yerlerde..Hanı ben buymuşum  aslında yokmuşum senınle varolmusum demıstım ya..Al işte ben yıne yok olmusum..Ben bende değılım hergun katrelerımı dokerken sesınle durulmusum ..Her gorduğum yuzde yuzunu gorur gıbı olup durmusum ..Hanı basımı göğsune yaslayıp saclarımı oksardın ya saatlerce usanmadan, en cok bunu ozlemısım .. Kanatlarım kırıldı..Ucamam sensız uzaklara..Konamam baskalarının omuzlarına..Ben ellerınde hıssettım askını, ben gozlerınde oğrendım alısmayı ,ben bılmıyorum yalnız kalmayı..Sensızlığı de öğret.. Nefes almadan yasayıp unutmayı..Bır gunum daha gecer  mı sensız ?  
DARMADAĞIN !             
( Senden Önce Senden Sonra başlıklı yazı deephawk tarafından 12.06.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu