Nasıl bir toplum olduk anlamak mümkün değil.Tarafsızca  bir konuyu tartışmak ,hani herkesin seviyeli dediği şekilde tartışmak bir konuyu bu ülkede mümkün değil artık sanırım.Hadi seviyeli olalım desek bile illa bir çıkıntı çıkacak ve agresif olacak ,illa bir baskın olma çabaları,illa benim dediğim doğru ,yoksa yıkarım buraları boyutunda ,kaçıncı boyutsa artık,bir de yancıları ,senin fikrin olamaz olsa bile doğru olamaz,doğru olduğu anlaşıldığında da file zürafayım dedirtme taktikleri ,bitmez tükenmez fanatizm ,politik oyunları her türlü konuya sokma çabaları ,bitmeden tükenmeden devam eden böyle bir toplumun oluşması süratle gözümüzün önünde gerçekleşiyor.Tarihe şahitlik edeceğiz dendiğinde düşündüklerimizle ,şahitlik ettiğimiz toplumu kıyaslamak bile istemiyorum.
 
      Ben bunu yazarken bile eminim bazı okuyanlar şunu diyordur içinden ,sen kimsinde bunları yazıyorsun,hatta onlara sana ne oluyorda adamı yargılıyorsun diyenler vardır .Eminim onlar karşı karşıya gelse ,sadece birbirlerinin dedikleri haklı çıkmasın diye fanatizm boyutunda tartışmaya dahil olurlar.Beni hiç tanımadıkları halde ,belki kaos çıksın diye yazıyorum bunları.Ya da bizi bugünlere getirenler balkide kaos istiyor.
 
      En çabukça benin cahil aklımla sizlere verebileceğim bir örnek;takım taraftarları,hiç kimse neyi savunduğunu ,neyi tartıştığını yada kime hizmet ettiğini bilmeden ,gözü tamamen kapalı,anasından babasından Allahından kitabından,ailesinden çok savunur takımını .Çüşş deyişinizi duyar gibiyim ama bakın etrafınıza daha dikkatli ,bana hak vereceksiniz.Yada hala fanatizme devam edip hadi lan diyeceksiniz.Doğruları duymak ,kabullenmek zor gelecek.İşte böyle bir toplum olmuşuz.
 
     Hissediyorum yıkılışımız bundan olacak.Yıkılmadık ayaktayız işte bu fanatizmin göstermelik süslü sözleri bence,ne yıkılamsı sürünüyoruz be.Ne zaman adam gibi tartışmayı öğrenirsek ,kalpleri kırmadan ,başkalarınında doğruları bilebileceğini biraz acıtsada kabullendiğimizde ,işte bu toplum yeniden ayaklanacak.Şu an için uzak görünüyor.
 
    Nezaman Allah olamktan vazgeçersek tartışmalarımızda ozaman ,Allah yardımcımız olacak ,yoksa bu şirk bizi yakacak cayır cayır.Alevin sıcağını hissder gibiyim kalbimin en derinliklerinde.
 
    Yakışanı yapalım ,adam gibi kardeşçe tartışalım kırmayalım kalpleri,hatalarımızı kabul edelim ,unutmayalım hayatımız hatalarımızn sonuçlarının bütünüdür.Hatalarda hep bu seviyesiz tartışmalrın sonucudur.
 
   Lütfen tartışalım ama SEVİYELİ.........
 
 
 
Selam ve saygı herkese
 
Dönence (Kenan KORKMAZ)
( Tartışalım Ama Nasıl başlıklı yazı dÖNENCe tarafından 21.05.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.