YENİDEN DOĞUŞ !
Kurumuş toprağa düşen rahmet damlacıklarıyla öğrenmiştik biz Allah’ın en zor zamanlarımızda bile bizi unutmadığını; bir de Mustafa Kemal Samsun’a çıktığında…
Kapitalist güçlerin kurak bıraktığı bu memlekete düşen bir rahmet yağmuruydu Mustafa Kemal.
Samsun’un çatlamış toprakları kana kana kan içerken, gökyüzü bile utancından kızarmışken, onun gözlerinde tatmıştı bu şehir denizin sonsuz maviliğini.
Ülkemizi kuşatmış olan yabancı güçler, gözü dönmüş şekilde topraklarımızı kapışırken henüz kiminle dans ettiklerinin farkında bile değillerdi.
Gözlerinin açlığından o kadar çok yerlerdi ki; mideleri kabul etmediğinde çıkarırlardı yedikleri nice Türk gençlerini!
Ve bu durumdayken bile onlara en amansız yenilgileri yaşattığın için adını diktatöre çıkarmışlardı.
Eğer sen diktatör isen paşam, milletin egemenliğinden ve refahından başka bir şey düşünmeyen bir diktatör bu kâinatta ilk defa görülmüştür.
İçerideki ve dışarıdaki düşmanlar, adını hep düştükleri bataklıkta kirletmeye çalıştılar. Sana çamur attıklarında elleri kirlenmedi paşam, kirlenemeyecek kadar kirlilerdi çünkü…
Sana attıkları çamurların işe yaramadığını gördüler; güneşin balçıkla sıvandığı nerede görülmüş ki?
Ve o çamurları kalplerinde biriktirdiler paşam; malum devletlerinin topraklarına katarlar belki, sınırları genişler ve Dünya’yı ele geçirirler.
Oysa sen biliyordun paşam, her insan kalbi bir dünyadır. Ve sen günümüzde o kadar çok dünya ele geçirdin ki bedenin topraktayken bile ruhun hala dünyadan dünyaya dolaşıyor!
“19 Mayıs benim doğduğum gündür!” demiştin paşam. Ve doğduğun günü bile bu memleketin gençlerine armağan ettin. Çünkü bu memleketin de doğum günüydü 19 Mayıs.
O günden beri her 19 Mayıs’ta yeniden doğuyorsun paşam kalbimizde. Öldüğünü düşünme gafletine düşenler her 19 Mayıs’ta senin de, bu vatanın da yeniden, dipdiri bir şekilde doğduğunu yeniden anlıyor.
Çünkü hiçbir yasak, yananları unutturamaz!
Dağların başından duman eksik olmadan ,
Gümüş derenin akışı durmadan ,
Güneş ufuktan doğmayı bırakmadan,
Biz senin memleket aşkıyla yanan kalbini unutmayacağız Atam! Seninle beraber devrimlerinin yolunda yürüyeceğiz. Sesimizi yer gök su dinleyecek. Sert adımlarla inleyecek düşmanlar. Kalbimizde sen; bize bıraktığın bu gök deniz, bu dağlar taşlar, bu ağaçlar güzel kuşlar adına yürüyeceğiz, bize armağanların adına, devrimlerin adına yürüyeceğiz.  Biz devrimci ceddimizin devrimci evlatlarıysak; bu yolda yürürken önümüze kim çıkarsa çıksın yolumuzdan alıkoyamayacak, hepsini devirip geçeceğiz. Çünkü atan şah damarımızın şifresini çözdük Ata’m! Yaşasın tam bağımsız insanoğlu! Yaşasın tam bağımsız Türkiye ! Yaşasın Mustafa Kemal ve onun devrimleri !

( Yeniden Doğuş başlıklı yazı Büşra Sürme tarafından 5/19/2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu