Aşk durmadan yağmur tanecikleri gibi yağar üstümüze. Yağmasıyla birlikte ise yüreklere şeffaflık huzurunu erdirir. Bazen ayrılığın işin içinde olması veya huzursuzluk rüzgarının olması, aşk yağmurunu kendi gönlünde tazelendirir. Tazelenir, umut verir yüreğine, sevgi katar gönlünün kararmış noktasına. Her ne kadar gönül acı çekse de veya ayrılığın hüznünü yaşasa da, gönül mutlaka birlik ve aşkın yağmurunda kendini sevdirmiş ve kendini aşkın yağmuruna yakalatmıştır. Sevgi gibi kendini yenileyen, sevgi gibi kendisine huzurun ışıklarını saçtıran ve sevginin büyüklüğü kadar olmasa da, aşkta; yağmurun nâmeleriyle güzellik enfesini korumasını ve yaşatmasını biliyordur.

Gönüldür yakalanır yağmura.
Aşktır bu; bırakmaz ki yakanı.
Sevgi kadar olmaz ise bazen aşk,
Yağan budur, buda aşkın yağmuru.

Yağan gerçekten yağmur değil, hani iki insanın karşılıklı duydukları his vardırya; işte bu aşk yağmurunun kendisidir. Ciselenip tane tane yeryüzüne dökülen gönül ıslahı bir yağmurdur. Yüreğine ses verir, gönlünü deler geçer. Bilemezsin veya bilemeyiz her an neyin nasıl olacağını. Bakarsın kalbin ıslanırvermiş, aşk yağmurunun ciseleyen sesiyle. Bakarsın gönlünü çalan güzel var karşında, kalbinin hakimi oluvermiş sanki. Sanki güzelliğiyle, güzelliğinin sevgisiyle seni kendine bağlamış. Kalbinin çarpmasına neden olmuştur belki de, belki seni sarıp sarmalamıştır etrafına, güzelliğinin sevgisiyle kendisine bağlamıştır sevgi. Yüreğinin, kalbinin gittiği yere doğru yol almışsın belkide. Sana soramaz ki gideceği her hakkında, sana soramaz ki. Yüreğinin kaptırıldığı yere, gönlünü kaptırdığı yere doğru yol alır götürür, engel olamazsın hiçbir zaman. Akışına yol alırsın aşkın gülümseyen yağmuruna. Senide alır götürür aklını başından çeldiği an. İşte bu aşkın yağmuruna kendini kaptırmış dediğimizdir, aşkın yağmuruna yüreğini kaptırmış gönül deriz hayretler içierisinde bekleşirken.

Aşk yağmuruna yakalandım,
Srni sevdim sevdalandım.
Yağmur oldum sana yağdım,
Tazelenir yürek sesim.




24.03.2009

~~ Mehmet Taş ~~
( Aşk Yağmuru başlıklı yazı mehmet-tas tarafından 7/31/2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.