Yağmur yağsın bütün gece..
Ardından güneş açsin, gecenin ihanetini masum yüzüyle örtercesine..
Öğlene doğru da yaz gelir bence..
Hatta yansın dünya nispet yaparcasına..inadına sevmenin sevilmenin adına...
Bugünkü oyunumuzun adı mevsim değiştirmece..
...
İçinde kasvet olmayan her mevsime kabulüm.
Içinde senin olmadığın yazlar ve baharlar silinip gitti çoktan..
Yeni mevsimlerim var artık takvimimde..

Papatya var mesela, papatyalar mevsimi.. Sen varsın ve sıcak havalar. Aksamları deniz kenarı, huzurdan nemalanıyoruz. Kadehimizde aşk şarabı. Dağıtmasakta gülüyoruz..Sarhoş olmasakta içiyoruz sevgimizi..Bitmesin diyorum..

çilek mevsimi var.. çilekler mevsimi. Umudun en güzel köşesi.. Tertemiz bir hava, yıldızlar sarmaşdolaş akşamları.
Ay dağıtıyor.. Gözleri kocaman. Düş düşürüyor o buram buram hüzün kokan saçlarının arasına.. Akşam üstleri serin. Seninleyim. çilek kokuyor ellerin..

Hayaller mevsimi var..
Hasret nöbetleri en çok bu mevsimde geliyor.. Kalpler sararıyor, dökülüyor.. Ölmüyor ama. Sadece hazırlık bir daha ki Papatya aylarına.. Gidişlere alışılamamışken henüz... Deniz soguk, yakamoz efkarlı. Bulutlar daha hassas. Daha cok ağlıyorlar. Sanki biraz gam mevsimi.dönüp dolasiyorum dünü yarını..

Kardelen mevsiminde alıyorum soluğu. Bembeyaz teninde arınıyor ruhum. Işık oluyorum.. Seni buluyorum. Her yeni güne yepyeni bir nefesle uyanıyorum. Üşünür bu mevsimde. Ne var ki artık üşümüyorum..4 mevsimin adını veren bir kutsal bir hediyesin, sana tutunuyorum. Kardelenler topluyorum Kaf dagından. Karlar içimde eriyor.En güzeli, en zorudur. Sanırım zoru başariyorum..
( Mevsimlerimin Anlamı başlıklı yazı Fatih TÜRK tarafından 19.02.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu