Parçalanan kalpler tiyatro sahnesinde beyaz perde de oynanan oyunlara benzer bazılarımızın hayatı,
gerçek yaşanan bir hayat hikayesini siz değerli okuyucularımla paylaşmak istedim.


Orta halli bir ailenin altı çocuğu olan Serpilin hayatını aksedeceğim. Serpil ilkokulu bitirir, genç kız çağına eren Serpil çok güzel terbiyeli kültürlü ayrıca hafızdır kuran-ı kerimi hatim etmiş. Tatlı bir genç bir kız olan Serpil’ e dünürcüler akın etmeye başlar.



Serpil ise evlenmeyi pek düşünmez okumayı düşünür. Yalnız ailesi okumasına karşı çıkmıştır. Buluğ çağında olan serpil evde arkadaşlarıyla biraz olsun vakit geçirir bazen arkadaşlarına gider, bazen arkadaşları serpile gelir birbirleriyle sohbetler yapardı ve bir gün bir dünürcü daha gelir. Ailesi anne babası Serpil’ i vermeye karar verir, Serpil ise ses çıkarmaz. Mehmet yeni askerden gelmiş merkez bankasında memurluk görevine yeni başlamış bir gençtir. Aileler kendi aralarında söz keser
kısa bir aradan sonra nişan olur, ardından evlenir. Aradan çok kısacık zaman geçmesine rağmen serpil kocasından şiddet görür ne kadar çabuk geçmişti cicim ayları.
sadece Mehmet den değil anne babasından da şiddet görmeye başlar çünkü Mehmet alkoliktir ve Serpil’ i başka kadınlarla aldatmaya da başlar. Serpil ise üç ay evli olmalarına rağmen hamile kalmıştır, günler aylar geçtikçe serpile uygulanan şiddet artmaya başlamıştır. Serpil bu şiddetlere dayanamaz hale gelir çocuğu doğunca anne babasına durumunu izah eder. Anne ve baba damatlarıyla damadın anne babasıyla konuşurlar anne babaya asla bizim gelin kızımız döver miyiz hiç, diye çıkışırlar anne baba evlilik hayatında ufak tefek tartışma olur amma şiddet asla bir daha böyle şey duymayalım deyip kalkarlar o günden sonra serpile şiddet daha fazla uygulanmaya başlar serpil dayanamaz. Bir gün ağzı burnu vücudunun çoğu yerinde çürüklerle anne babasının evine döner. Annesiyle babası serpilin durumunu görünce
bir daha göndermezler. Serpil boşanma dilekçesi verir, boşanırlar kısa zamanda.



Aradan bir iki yıl geçince Serpil’ in annesi Ankara Devlet Hastanesinde kadın hastalığından ameliyat olur. Orda başka bir hastayla tanışır hastaneden çıkınca Kastamonulu olan döndü Nazife hanıma geçmiş olsun bahanesiyle serpile görücü gelmiştir. Serpil yeni yirmi üç yaşına girmiştir. Çocuklar konuşsun tanışsın bizim kızın başından bir evlilik geçti. Şiddet den dolayı boşanmıştır diye döndü. Nazife hanım anlatır Döndü Hanım kızı beğenir oğlu Metin i göstermek amaçlı bir gün akşam yine gelirler.



Serpil’ in Metin’ e kanı kaynamış bir kaç ay konuşalım bir birimizi tanıyalım anlaşacağımıza karar verirsek olabilir der. Bir kaç ay geçtikten sonra Metinle Serpil anlaşırlar, bir nikahla dünya evine girerler Metin’ in Küçük Esat da
yufka salonu vardır. Üç beş sene gayet mutlu bir evlilik sürdürürler bu esnada Serpil’ in Metin den Burak, Murat, Gülşah adlı üç çocuğu olmuştur. Metin’ in işleri gayet güzel giderken Metin geç gelmeye başlar, arada sırada alkollü gelir. Serpil’ in yüreği hoplar çünkü bu olayları daha önce yaşadığından korkar. Metin’ in gönlünü almaya çalışır metin ise, işlerim bu sıralar bozuk gidiyor, düzeltirim sıkma sen canını der. Oysa Metin bir arkadaşı vasıtasıyla pavyona takılır. Orda bir kadın yavaş yavaş Metin’ i yemeye başlar. Zaman ilerledikçe Metin Serpil’ e soğuk davranmaya başlar. Bazen de şiddete maruz kalır. Serpil Metin iyi yürekli olduğu için ses çıkarmaz kısa bir zaman geçtikten sonra Metin işyerini kaybeder. Boğazına kadar borç batağının içine saplanır elinden evi de gider sonra Seyran Bağlarında bir kapıcılık işi bulur. Orda çalışmaya başlar biraz kendini toplayınca Serpil’ e babana söylesen de bir dükkan var yeniden sıfırdan kaybettiklerimizi kazansak yeniden mutluluğa boğsam seni diye serpile söyler. Serpil de ailesine söyler ailesi Serpil’ i üzmemek için kabul ederler. Serpilin babası Metin’ e yeni dükkanı alır.Metin can başla çalışır kendini toplayınca biraz yanlış yollara yine sapar aynı yaptığı hataları tekrarlamaya başlar. Amma yanında toparlanması için artık kimse yoktur. Zaman geçtikçe borçluları Metini sıkıştırmaya başlar.



Zonguldak Safranbolu ilcesine kaçarlar borçları yüzünden orda bir akrabası vardır yine orda bir kapıcılık işine girer. Yalnız Serpil’ in ve Metin’ in psikolojileri iyice bozulmuştur. Metin’ in akrabası olan Yavuz’un eşi yeni
intihar etmiştir. Maddi durumu iyi olan Yavuz Serpil ve Metin’ e yardım eder. Yavuz serpile aşık olur Serpil ise bunalımda olduğu için Yavuz Serpil’ i kandırır ve kaçarlar yanında kızı Gülşah’ı da götürür. Gülşah yeni yaşına basmak üzeredir. Yavuzla serpil kısa zaman sonra ortaya çıkarlar Metin den boşanır, Yavuzla evlenen Serpil Yavuzda da mutluluğu bulamaz. Yavuz da bunalımdadır. serpille kacınca bir sene içinde madi acıdan sıfıra düşmüşlerdir çalışırlar hayatlarını idare ettirmeye çalışırlar fakat maddi acıdan sefilleri oynarlar. Serpilin babası kızına dayanamaz yine yardım etmeye çalışır fakat nereye kadar bir emekli aylığıyla baba evladı atabilir mi? Serpil sigarayla kendini avutmaya çalışır ama çocuklarının gelecekleri için hayatla mücadelesi sürer.
son
süleyman erkuvan
( Parcalanan Kalpler başlıklı yazı suleyman-erk tarafından 16.07.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.